Κρήτη

Ηράκλειο

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις

αστυνομικό μέγαρο ηρακλείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αλλά και στην φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. 

Κύριο θέμα οι μεταθέσεις αστυνομικών.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, 
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αστυνομεύει έναν από τους πολυπληθέστερους νομούς της Χώρας, με ιδιαίτερη εγκληματικότητα και αυξημένες ανάγκες. Ιδιαίτερα κάθε θερινή περίοδο, έχοντας στην αρμοδιότητά της το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ’’ το οποίο υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών που επιλέγουν να επισκεφτούν το νησί μας και είναι το πρώτο πανελλαδικά αεροδρόμιο σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ, αλλά και το Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου που είναι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και οι απαιτήσεις από την τοπική αστυνομία το ίδιο.

Παράλληλα καθόλη τη διάρκεια του έτους ανά διαστήματα υπάρχουν εξάρσεις της εγκληματικότητας με συμβάντα που λαμβάνουν πανελλαδική δημοσιότητα αμαυρώνοντας την εικόνα του νησιού μας (πρόσφατα συμβάντα σε Μεσσαρά, θανατηφόρα τροχαία στον Β.Ο.Α.Κ. κ.α.). Για την έξαρση αυτή της εγκληματικότητας άλλωστε κ. Υπουργέ επισκεφθήκατε δύο φορές προσωπικά μέσα σε έναν μήνα το νησί μας. Είναι χρέος μας να κάνουμε πρόληψη με την σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η τοπική αστυνομία να έχει και το ανάλογο έμψυχο δυναμικό. 
Κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2019 η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να μην  ενισχύσει το Ηράκλειο των τόσων προβλημάτων με κάποιον αστυνομικό, αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν τοποθετήθηκε κάποιος αστυνομικός στον Νομό. 

Κατόπιν της από 21-09-2019 κοινής επιστολής που κάναμε οι Ενώσεις της Κρήτης, και μετά από παρέμβαση του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, 50 αστυνομικοί ενισχύουν τα τμήματα Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ., ενώ μετά από τα θλιβερά συμβάντα στην Μεσσαρά αποφασίστηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς να ενισχυθεί με 25 αστυνομικούς. Και όλοι αυτοί με έξοδα δημοσίου σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας. Επίσης τα Α.Τ. Αερολιμένα και Α.Τ. Χερσονήσου ενισχύθηκαν με συναδέλφους εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά σε αριθμό αισθητά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.    

Με λίγα λόγια το Ηράκλειο αυτή τη στιγμή ενισχύεται με πάνω από 50 αστυνομικούς προερχόμενους από Υπηρεσίες της υπόλοιπης Ελλάδος και μάλιστα με έξοδα δημοσίου στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις είναι δεκάδες και θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό από τις τακτικές και έκτακτες ετήσιες μεταθέσεις.      
Σαν πολιτική ηγεσία προφανώς όταν αποφασίσατε να μην ενισχυθεί το Ηράκλειο με αστυνομικούς κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2019, κρίνατε ότι το προσωπικό επαρκεί, σε μικρό χρονικό διάστημα όμως οι ίδιοι μετακινήσατε πάνω από 50 αστυνομικούς στο Ηράκλειο, προφανώς γιατί διαπιστώσατε ότι το προσωπικό τελικά δεν επαρκεί πληρώνοντας μάλιστα υπέρογκα ποσά για τις μετακινήσεις αυτές. 

Μεταθέστε λοιπόν στις έκτακτες το ανάλογο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό την Δ.Α Ηρακλείου καλύπτοντας τις κενές οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών μας, ώστε και σωστή αστυνόμευση να γίνεται, και μην χρειάζεται συνεχώς να μπαίνουμε στην  διαδικασία αποσπάσεων προσωρινού προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ήδη βεβαρυμμένα δημοσιονομικά της χώρας μας. 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Πικράκης               Χρήστος Αναμουρλού

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Οριστικό λουκέτο σε επιχειρήσεις εστίασης

κορωνοϊός εστίαση

Κραυγή αγωνίας από τους εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης που παραμένει σε αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα ανεβάσει ρολά. Ήδη τα πρώτα οριστικά λουκέτα άρχισαν να μπαίνουν σε εστιατόρια και καφέ μπαρ στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, αφού το κόστος των ενοικίων είναι δυσβάστακτο και οι κρατικές ενισχύσεις δεν επαρκούν, δημιουργώντας δυσανάλογα χρέη στους ιδιοκτήτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι με κάθε μαγαζί που κλείνει μένουν άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αμφίβολο πότε και με ποιες συνθήκες θα ξαναβρούν δουλειά.

Όπως αναφέρει το newsbest, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου, καθώς στο τέλος εκείνης της εβδομάδας η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα μελετήσει ενδελεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα- όπως θα έχουν διαμορφωθεί μετά το καθολικό άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου – εξετάζοντας το ενδεχόμενο θετικής εισήγησης για άνοιγμα του κλάδου αρχικά για τους εξωτερικούς χώρους στο τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου.

Ήδη οι εκπρόσωποι της εστίασης πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και έθεσαν τις δικές τους προϋποθέσεις για το επικείμενο άνοιγμα, δεδομένου ότι ο κλάδος έχει μαραζώσει και απαιτούνται χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσει να συντηρηθεί και να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του κλάδου δήλωσε: «Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν, όταν ανοίξουν, να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν».

Ο χάρτης των λουκέτων στην εστίαση

Κολωνάκι

Γκάζι

Χολαργός

Αγία Παρασκευή

Χαλάνδρι

Νέο Ψυχικό

Κέντρο Θεσσαλονίκης

Παλιά πόλη Ρόδου

Χανιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, ο κλάδος της εστίασης για τον μήνα Νοέμβριο (αφορούν μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων) είχε κύκλο εργασιών 56,08 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 53,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019. Τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες με βάση τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 46%.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Ηράκλειο: Πρόστιμο σε επιχειρήσεις... για την ειδική σήμανση

Καββαθάς στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί ζητούμε να μην ανοίξει η εστίαση