Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο στους δέκα εργαζόμενους κάτω από το όριο της φτώχειας

εργαζόμενοι

Μονάχα απογοητευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία της EΛΣΤΑΤ που αποτυπώνουν μια τραγική κατάσταση για την Ελλάδα αναφορικά με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι μισθοί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν πέσει κάτω ακόμα και από τα επίπεδα χωρών που εισέρχονται τώρα στην Ευρωζώνη, ενώ το κόστος ζωής παραμένει υψηλότατο και σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερο από το κόστος προ κρίσης. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον ένα στα τρία νοικοκυριά να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τις ΔΕΚΟ, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά μονογονεϊκής οικογένειας αδυνατεί να εξοφλήσει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. 

Τα δεδομένα είναι αντίστοιχα και για το Ηράκλειο, αφού όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, το 20% των εργαζόμενων με βάση τις αμοιβές τους, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βοργιάς, το συγκεκριμένο δεδομένο έχει καταγγελθεί αρκετές φορές προς όλους τους συναρμόδιους. Την ίδια στιγμή, καθημερινά είναι τα περιστατικά εργαζόμενων και απλών ανθρώπων που προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο είτε για αναζήτηση τροφίμων, είτε για αίτημα διακανονισμών προς εταιρίες κοινής ωφέλειας. 

Το χειρότερο στοιχείο όλων ωστόσο, σχετίζεται με το γεγονός πως το ποσοστό των νοικοκυριών που αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς τις υποχρεώσεις του, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το ποσοστό στη χώρα όταν εκείνη εισέρχονταν στην κρίση. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τραγωδία στην Κρήτη: Την σκότωσε το αυτοκίνητο της!

ΕΚΑΒ

Τραγωδία νωρίς το μεσημέρι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου.

Μία γυναίκα 48 ετών βρέθηκε νεκρή, μέσα σε μία λίμνη αίματος, κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η άτυχη 48χρονη, δεν είχε φροντίσει να δέσει καλά το χειρόφρενο με συνέπεια αυτό να λύσει.

Το αυτοκίνητο κινήθηκε κι έτσι η 48χρονη καταπλακώθηκε από το κινούμενο αυτοκίνητο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έφτασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο για την γυναίκα ήταν ήδη αργά.