Κρήτη

Ηράκλειο

Άμισθος ειδικός σύμβουλος για θέματα αστυνόμευσης και παραβατικότητας

lagoudakis.jpg

Στον ορισμό του εν ενεργεία αστυνομικού, Εμμανουήλ Λαγουδάκη, ως άμισθου Ειδικού Συμβούλου για θέματα γενικής αστυνόμευσης, αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας και της «μάστιγας» των τροχαίων ατυχημάτων, προχώρησε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης. Με βάση την εμπειρία και την προσφορά του, ο κ. Λαγουδάκης θα παρέχει συμβουλές σχετικά με τα παραπάνω θέματα, χωρίς καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας ή του κρατικού προϋπολογισμού. 

«Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωράμε στον ορισμό Ειδικού Συμβούλου για θέματα αστυνόμευσης και παραβατικότητας, όπως, άλλωστε, είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λαγουδάκη για την διάθεσή του να προσφέρει στον τόπο μας και είμαι βέβαιος ότι η συμβολή του, στα θέματα της αρμοδιότητάς του, θα είναι πολύ σημαντική» δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.  

«Δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μας, προκειμένου η Γόρτυνα να νιώσει ασφαλής ξανά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαγουδάκης.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ξανθός από Ρέθυμνο: Να στηριχθεί έμπρακτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση

ανδρέας ξανθός

«Tην ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο, ειδικά σήμερα που η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτωχοποίηση της κοινωνίας έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη χώρα», επεσήμανε από τον 'Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το Δήμο Αγίου Βασιλείου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη όπου και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο, σχετικά με τη μείωση εσόδων -ειδικά στους τουριστικούς Δήμους- καθώς και για την ανάγκη συμπληρωματικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου η ανάγκη συμπληρωματικής χρηματοδότησης είναι επιτακτική προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν οι Δήμοι και να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μέριμνας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός πρότεινε στον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου να επεξεργαστεί και να υποβάλλει για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, την ιδέα της στήριξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου και της συνέργειας τους με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρο Υγείας Σπηλίου), με στόχο ένα δίκτυο ολοκληρωμένης υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας, που θα απευθύνεται πρωτίστως σε ηλικιωμένους ανθρώπους που διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στη συνάντηση Α. Ξανθού και Ι. Ταταράκη παρουσιάστηκαν επίσης αναλυτικά τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο.