Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Ηράκλειο: Βούρκος σε ένα από τα πιο γνωστά μνημεία του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

νεώρια 3

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη μπόχα και τη δυσωδία που "συναντούν" οι περαστικοί από τα Ενετικά Νεώρια απέναντι από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, ανεβαίνοντας την οδό Δουκός Μποφώρ. 

νεώρια 1

νεώρια 1, by mpeka

νεώρια 2

νεώρια 2, by mpeka

νεώρια 4

νεώρια 4, by mpeka

Ο φακός του ekriti.gr εντόπισε  στο σημείο της άσχημης μυρωδιάς στα Νεώρια, χιλιάδες λίτρα νερού να έχουν γεμίσει μεγάλο μέρος των στοών (μην βλέποντας το σημείο που προέρχεται ακούς μόνο νερά να τρέχουν απροσδιόριστα, στο χώρο), ταυτόχρονα  να έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος μικρόκοσμος στα στάσιμα νερά από λειχήνες και βρύα και μια απίστευτη μπόχα, να μην σε αφήνει να πλησιάσεις  ούτε στο ένα μέτρο τις σιδερένιες πύλες.

νεώρια 5

νεώρια 5, by mpeka

νεώρια 6

νεώρια 6, by mpeka

νεώρια 7

νεώρια 7, by mpeka

νεώρια 8

νεώρια 8, by mpeka

Μαντεύουμε ότι πρόκειται για στάσιμα νερά βροχής που έχουν βρει διέξοδο για μεγάλο διάστημα στο Ενετικό Μνημείο, ή βοθρολύματα που έχουν ξεφύγει από κάπου…
Επιχειρήσαμε προσεκτικά να προσεγγίσουμε και από άλλο σημείο τις δύο στοές αλλά δεν υπήρχε είσοδος. Πρόκειται για τα Ενετικά Νεώρια, ένα από τα πιο γνωστά μνημεία του Ηρακλείου, που απεικονίζεται σε χιλιάδες φωτογραφίες τουριστών. Πάντως αυτούς που συναντήσαμε κάνοντας το ρεπορτάζ, έτρεχαν μακριά, κρατώντας τη μύτη τους!

νεώρια 9

νεώρια 9, by mpeka

νεώρια 10

νεώρια 10, by mpeka

νεώρια 11

νεώρια 11, by mpeka

νεώρια 12

νεώρια 12, by mpeka

Ας κάνουν κάτι οι αρμόδιοι να καθαρίζουν το χώρο καθώς ο μικρόκοσμος της βρώμας που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό, μαρτυρά ότι το πρόβλημα στα Ενετικά Νέωρια είναι εκεί μεγάλο διάστημα...   

Σε επικοινωνία του ekriti.gr με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, Απόλλων Φιλλιπή ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν προκύπτει από κάποιο πρόβλημα ύδρευσης ή αποχέτευσης του λιμανιού και επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΔΕΥΑΗ και Αρχαιολογία Βυζαντινών να δουν το θέμα από κοντά για την άμεση αντιμετώπιση του!

Φωτογραφίες/ Ρεπορτάζ Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Γρίφος: Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα, αρχής γενομένης από την Κυριακή των Βαίων 25 Απριλίου, οπότε η αγορά θα είναι ανοιχτή.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, την Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη του Πάσχα, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Δείτε το ωράριο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλαστός στο Ράδιο Κρήτη: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΤΑΔ για Γούρνες, Καρτερό και δημόσια κτίρια

Τί καταναλώνουν οι Κρητικοί... στην καραντίνα

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς