Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Ζητούν φύλακα για το βυζαντινό μνημείο

Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ ροτοντα χανια

Ο Δήμαρχος Πλατανιά με έγγραφο του, προς την Υπουργό Πολιτισμού κ.Μενδώνη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ,αιτήθηκε την τοποθέτηση  φύλακα στο Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα) στην  Τ.Κ Επισκοπής του Δήμου Πλατανιά,  προκειμένου, το σημαντικότερο Βυζαντινό μνημείο της Κρήτης και ένα από τα σπουδαιότερα των Βαλκανίων να προστατεύεται, να συντηρείται καθώς και να είναι ανοικτό και επισκέψιμο στο κοινό.

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης αναφέρει ότι “...όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν  ώστε  οι επισκέπτες του τόπου μας να μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό αυτό χριστιανικό μνημείο, με το τεράστιο θρησκευτικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον,...” 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μόνο η οικογένεια στο τελευταίο αντίο στον Στέλιο Κιαγιαδάκη

Στέλιος Κιαγιαδάκης

Το Σάββατο θα πουν το τελευταίο συγγενείς και φίλοι στον Στέλιο Κιαγιαδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά απο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η νεκρώσιμη ακολουθία  θα ψαλλεί το μεσημέρι στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών και με παρουσία μόνο της οικογένειας του λόγω των ειδικών συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοιού ενώ η  ταφή του θα  γίνει στη γενέτειρα του, στο χωριό  Αργυρούπολη