Κρήτη

Λασίθι

Αστυνομικά

Κρήτη: Είχαν αδειάσει τα σπίτια - Δεν φαντάζεστε τι είχαν αφαιρέσει

διάρρηξη

Και τι δεν είχαν αφαιρέσει από σπίτια δύο άνδρες στην Ιεράπετρα οι οποίοι την Κυριακή έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας η οποία για ώρες προσπαθούσε να καταμετρήσει τα κλοπιμαία που είχαν στην κατοχή τους οι δύο άνδρες 34 και 36 ετών. 
Οι δυο τους, αφού είχαν φροντίσει να έχουν στη διάθεσή τους ένα αυτοκίνητο, πήγαν χθες στο σπίτι ενός 52χρονου και αφαίρεσαν αντικείμενα όπως εξωλέμβια μηχανή, ξυλόσομπα, σίδερα και βαρέλια. Για κακή τους τύχη όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή και λίγο αργότερα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. 
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 34χρονος με τον 36χρονο από τις 22 Απριλίου έως και τις 17 Ιουλίου είχαν διαπράξει ακόμα επτά κλοπές σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.

Αναλυτικότερα, αφαίρεσαν από οικίες, αποθηκευτικούς και αύλειους χώρους, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση), εργαλεία (φαλτσοπρίονο, κινητή πλάνη, ρούτερ, δραπανοκατσάβιδο με τα παρελκόμενα του, ποτιστική μηχανή, οικοδομικές τάβλες, 10 ρολά ασφαλτόπανο, 100 στύλους περίφραξης, 10 κουλούρες γαλβανιζέ πλέγμα), δύο κλιματιστικά, μπαταρίες, 100 κιλά αλουμινίου, 100 λίτρα οίνο και διάφορα άλλα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 15.800 ευρώ.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Κρήτη

Λασίθι

Ξεκίνησαν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο στην Ιεράπετρα

εργασίες - Ιεράπετρα

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γεωργίου Ασπραδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών έργων και Πρώην Αντιδήμαρχου, Μανόλη Λουτσέτη, της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Φωτεινής Γιαννάκη-Πολίτη, του Επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, Γεώργιου Ψαρρού, των μελετητών, Δημητρίου Ρομπογιαννάκη και Ιωάννη Παρασύρη και του εκπροσώπου του αναδόχου του έργου «Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας», προκειμένου να διευθετηθούν σχετικές λεπτομέρειες του έργου και να προχωρήσει απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις. 

Στο έργο προϋπολογισμού 2.195.000€ προβλέπεται η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής 300 μέτρων καθώς και η κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων, ώστε να προστατευτεί και να αποκατασταθεί  η διαβρωμένη ακτογραμμή από το σχολικό παραλιακό συγκρότημα της Ιεράπετρας, μέχρι την προβλήτα που δένουν τα ημερόπλοια.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών και τους συνεργάτες του επισκέφτηκαν για επιτόπιο έλεγχο τον χώρο στην προβλήτα της Ιεράπετρας που έχει διαμορφωθεί για να αποτελέσει εργοτάξιο, ώστε να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο του εργολάβου του έργου για τις εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση του ύφαλου κυματοθραύστη που έχουν ξεκινήσει.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε τα εξής: «Ένα μεγάλο έργο μείζονος σημασίας για την πόλη της Ιεράπετρας ξεκινά να υλοποιείται. ω

Έπειτα από περίπου σαράντα έτη η Ιεράπετρα σύντομα θα έχει και πάλι την παλιά αμμώδη παραλία, η οποία προσέλκυε πλήθος κόσμου τα παλαιότερα χρόνια. 

Η κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και η αναπλήρωση της παραλίας όχι μόνο θα προστατεύσει την παράκτια ζώνη, αλλά θα ενισχύσει την τοπική οικονομία μέσω της τουριστικής ανάπτυξης που αναμένεται να είναι αυξημένη.

Με προγραμματισμό και συντονισμένες προσπάθειες στοχεύουμε στην πλήρη αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής, όπως είχαμε υποσχεθεί. 

Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο και σημαντικότερο έργο στο σημείο και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Στόχος μας είναι η γρήγορη αποπεράτωση του έργου, ώστε να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στους δημότες της Ιεράπετρας».

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο