Κόσμος

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

χάκερ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέστη κυβερνοεπίθεση, αφότου δημοσιεύτηκε η απόφασή του σχετικά με την τύχη του φυλακισμένου ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι χάκερς «χτύπησαν» το site του Δικαστηρίου στις 22 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα αυτό να τεθεί εκτός λειτουργίας για περίπου 16 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το site έχει πλέον αποκατασταθεί και η απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την κράτηση του Ντεμιρτάς, είναι και πάλι προσβάσιμη στο κοινό.

Η υπηρεσία Τύπου του Δικαστηρίου επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια δεδομένων. Πίσω από την επίθεση φαίνεται να βρίσκονται Τούρκοι χάκερς.

Οι Τούρκοι χάκερς πραγματοποίησαν την επίθεση λίγο αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε την απόφαση με την οποία απαιτούσε από την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς κρατείται από την Τουρκία επειδή βοήθησε το HDP να κερδίσει αρκετές θέσεις για να τερματίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις γενικές εκλογές του 2015. Κατηγορήθηκε για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016, μετά την ανάκληση της βουλευτικής ασυλίας για τους πολιτικούς στην Τουρκία. Εάν ο Ντεμιρτάς καταδικαστεί για περισσότερες από 100 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 142 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήξερες ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε τα Χριστούγεννα;

Brexit: Tι αλλάζει με την εμπορική συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ (βίντεο)

Κόσμος

Κορωνοϊός -Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ναι στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Το κοκτέιλ της Regeneron

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Η σύσταση αυτή μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, ανακοινώνει ο EMA.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε προσβληθεί από την COVID-19.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται”, σύμφωνα με τον EMA.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για την σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

H Regeneron ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή έχει “σαφή κλινική αποτελεσματικότητα” στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer δοκιμάζει τρίτη δόση κατά των μεταλλάξεων

Ηγουμενίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η απάντηση Βορίδη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Απόκριες - Ηράκλειο: Οι πρώτοι "μασκαράδες" έφτασαν!