Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ισόβια σε 57 αεροπόρους για συμμετοχή στο πραξικόπημα

τουρκία πραξικόπημα
 clock 22:30 | 19/05/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε ισόβια καταδικάστηκαν την Παρασκευή, 57 στελέχη της τουρκικής αεροπορίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι περισσότεροι ιπτάμενοι. Και οι διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν συνεχίζονται. Η …ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνει ο Ερντογάν στους αεροπόρους του αιτιολογείται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε η αεροπορία στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Βέβαια ποτέ κανείς δεν απάντησε πως ο Ερντογάν για τον οποίο υποτίθεται υπήρχε εντολή δολοφονίας του, πέταξε από τη Μαρμαρίδα στην Κωνσαντινούπολη με τους αεροπόρους “πραξικοπηματίες” να βρίσκονται στον αέρα με οπλισμένα F-16. Πολλά τα σενάρια που ακούγονται γι΄ αυτή τη πτήση.

Οι αεροπόροι που καταδικάστηκαν χθες υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα και ανέφεραν μόνο ότι στις 15 Ιουλίου 2016, ο τότε αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας είχε επισκεφθεί τη μονάδα τους και στην ομιλία του ζήτησε να τηρούν κατά γράμμα τις εντολές των ανωτέρων τους.

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν “ξηλώνει” το “κεμαλικό κατεστημένο” στις τουρκικές ΕΔ και το αντικαθιστά με “δικούς” του στρατιωτικούς. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία διώκει πάνω από 25.000 στρατιωτικούς, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στο στράτευμα περισσότερα από 42.000 νέα στελέχη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis