Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έτοιμη να αγοράσει Eurofighter από Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

eurofighter
 clock 22:13 | 13/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Την προθυμία της να προμηθεύσει στην Άγκυρα 40 μαχητικών Eurofighter Typhoon φέρεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τουρκικά δημοσιεύματα, να εξέφρασε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Τα δημοσιεύματα, που επικαλούνται πηγές από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρουν ότι το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, μετά το επίσημο αίτημα της Τουρκίας τον προηγούμενο μήνα, έστειλε την πρότασή του, η οποία φαίνεται να οδεύει προς υπογραφή σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, δύο Βρετανικά Eurofighter προσγειώθηκαν σε στρατιωτική βάση της Άγκυρας μία κίνηση για την οποία δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση αλλά φαίνεται πως σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν ο έλεγχος και η επόπτευση των συγκεκριμένων μαχητικών από τουρκικό κλιμάκιο.

Στην παραγωγή των Eurofighter συμμετέχουν εκτός της Βρετανίας και η Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία και προκειμένου αυτά να πωληθούν πρέπει να υπάρχει η υπογραφή και των υπολοίπων τριών χωρών. Η Γερμανία στα τέλη του 2024 είχε αλλάξει επίσημα την στάση της από «αρνητική» στην πώλησή τους προς την Τουρκία γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη για πυρκαγιά στο Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 8 προτείνει η εισαγγελέας

Βασίλης Καλογήρου: Ανοίγουν τα κινητά τηλέφωνα – Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαδρομή που ακολούθησε

Βίντεο: Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis