Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους κατέλαβαν από τον συριακό στρατό το τελευταίο μεθοριακό φυλάκιο προς το Ιράκ, εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία τους σε μια τεράστια περιοχή της Συρίας και του Ιράκ μετά και την κατάκτηση της Παλμύρας.
Εξάλλου χθες Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για πρώτη φορά για μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός σιιτικού τεμένους στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και 81 έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων οι 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Μετά την επίθεση αυτή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος «πρέπει να νικηθεί». Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλέον τη μισή Συρία, που σπαράσσεται εδώ και τέσσερα χρόνια από εμφύλιο πόλεμο.