Κόσμος

Πεζοναύτες έκρυψαν κοκαΐνη σε Lego - Το πήρε καταλάθος δώρο ένα παιδί

lego

Δύο πρώην πεζοναύτες καταδικάστηκαν για παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης στη Βρετανία, κρυμμένη μέσα σε κουτιά με παιχνίδια Lego. 

Το ένα κιλό κοκαΐνης βρέθηκε μέσα ένα κουτί που δόθηκε κατά λάθος σε ένα παιδί ως δώρο γενεθλίων! Οι Τζακ Τζόουνς και Άιζακ Ράσμουσεν εισήγαγαν παράνομα συνολικά 18 κιλά στη Βρετανία από την Ολλανδία.Ένα από αυτά τα κουτιά παραδόθηκε στο σπίτι του Ράσμουσεν στο Γουίστον, αλλά ο ίδιος δεν ήταν εκεί, οπότε το παρέλαβε μία γειτόνισσα. Εκείνη προσπάθησε επανειλημμένα να το παραδώσει με τη σειρά της στον Ράσμουσεν, χωρίς επιτυχία.

Έπειτα από μερικές εβδομάδες η σύντροφος του γιου της έψαχνε ιδέες για δώρο που ήθελε να κάνει σε γιο φίλης της. Η γυναίκα της έδωσε το κουτί που της είχαν αφήσει, το οποίο είχε μπροστά μία φωτογραφία πυροσβεστικού οχήματος της Lego. Όταν η μητέρα του παιδιού άνοιξε το δώρο γενεθλίων, μέσα βρήκε ένα πακέτο κοκαΐνης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε δικαστήριο στο Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, την Τρίτη ο Τζακ Τζόουνς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16,5 ετών και ο Άιζακ Ράσμουσεν σε φυλάκιση 10 ετών. Ποινή 7,5 ετών επιβλήθηκε στον Πολ Τζόουνς, στου οποίου τη διεύθυνση στέλνονταν τα πακέτα.

Ένα από αυτά τα δέματα παραδόθηκε στη διεύθυνση του Πολ Τζόουνς, ενώ η αστυνομία βρισκόταν εκεί με ένταλμα, στις 24 Ιουνίου 2020. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το πακέτο βρήκαν μέσα οχτώ κουτιά Lego και σε κάθε ένα από αυτά υπήρχε ένα κιλό καθαρής κοκαΐνης.

Την ίδια ημέρα παραδόθηκε το πακέτο στη διεύθυνση του Ράσμουσεν, το οποίο το παρέλαβε η γειτόνισσα που- αγνοώντας τι πραγματικά περιείχε- το έδωσε προκειμένου να δωριστεί στο παιδί για τα γενέθλιά του.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης με αξία 1,8 εκατ. λίρες, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», σε ό,τι αφορά την εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

Κόσμος

Συρία: Ο Aσαντ αναθέτε τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου

Ασαντ Συρια.jpg

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ανέθεσε στον πρωθυπουργό Χουσέιν Άρνους τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ύστερα από τις εκλογές του Μαΐου, στις οποίες ο Άσαντ επανεξελέγη για νέα θητεία.

Ο Άσαντ αρχικά διόρισε τον Άρνους στη θέση του πρωθυπουργού τον περασμένο Αύγουστο, αντικαθιστώντας τον Ιμάντ Χαμίς, ο οποίος αποπέμφθηκε εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στη Συρία και υποτίμηση του νομίσματός της. Τον περασμένο μήνα ο Ασαντ ορκίστηκε για τέταρτη επταετή θητεία στο αξίωμα του προέδρου ύστερα από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κ. Συνολάκης: Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα

Τροχαίο στο Φόδελε: "Σωτήριος" ο πλήρης εξοπλισμός που είχε ο οδηγός