Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Ο Μέσι είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι Θεός»

messi.jpg

Φίλαθλος του ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές, κλήθηκε να μιλήσει για τον συμπατριώτη του, σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε μια συνέντευξη για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Αργεντινής.
Ο ηγέτης της καθολικής εκκλησίας μπορεί να είναι επίσης Αργεντινός, αλλά… διαφωνεί.

Ακολουθεί ο απολαυστικός διάλογος με τον δημοσιογράφο σε τηλεοπτική συνέντευξη: 
Δημοσιογράφος: «Είναι ιεροσυλία να λένε ότι ο Μέσι είναι Θεός;» 
Πάπας: «Στη θεωρία είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και εγώ δεν το πιστεύω. Εσύ το πιστεύεις;». 
Δημοσιογράφος: «Εγώ το πιστεύω». 
Πάπας: «Εγώ όχι. Ο κόσμος τον αποκαλεί Θεό, όπως μπορεί να λέει ‘σε λατρεύω’. Είναι μια έκφραση. Είναι ένας θεός με την μπάλα στο γήπεδο. Μια έκφραση». 
Δημοσιογράφος: «Ναι, αλλά πώς παίζει, ε;» 
Πάπας: «Σίγουρα είναι πολύ καλός. Αλλά δεν είναι Θεός». 

Κόσμος

Τουρκία: Προκλητικό ντοκιμαντέρ για την «Γαλάζια Πατρίδα» (Βίντεο)

τουρκικά πλοία

Την προβολή προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την … «Γαλάζια Πατρίδα» προαναγγέλλει για τις 27 Απριλίου το τουρκικό εθνικό δίκτυο TRT.

Το ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε το τμήμα Ενημέρωσης του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, θα προβάλλει τις προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα».

Η στρατηγική υλοποίησης του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν υπονομεύει βάσει μακρόπνοου σχεδιασμού αποσκοπώντας στο γκριζάρισμα δεκάδων νησιών του Αιγαίου και αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.
 

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019. Ήδη το TRT ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελόριζου από τα τουρκικά παράλια.

Μ’ ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως το προκλητικό ντοκιμαντέρ: «προβάλλει τα δικαιώματα της Τουρκίας όπως απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Νέο "χαστούκι" στον Ερντογάν - Ο Μπάιντεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η ΕΕ δεν θα κάτσει στο τραπέζι της Συνόδου για το Κυπριακό

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης