Κόσμος

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Συνεδριάζει αύριο για το νέο στέλεχος

κορωνοϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκάλεσε για αύριο, Τετάρτη, μια συνάντηση των μελών του με θέμα τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση μιας νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που έχει εμφανιστεί στη Βρετανία.

Μια εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού τόνισε ότι η συνάντηση συγκαλείται για να βοηθήσει στην ανταλλαγή πληροφοριών.

"Ο περιορισμός των ταξιδιωτικών μεταφορών για τη συγκράτηση της εξάπλωσης είναι συνετός έως ότου έχουμε καλύτερη πληροφόρηση", δήλωσε σε tweet του ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατευνάζει τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει αυτό το νέο στέλεχος του ιού που έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της εξέλιξης μιας πανδημίας και επαινεί τη Βρετανία για τον εντοπισμό της μετάλλαξης.

Με πολυάριθμες χώρες να έχουν κλείσει τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο και φορτηγά να εμποδίζονται να εισέλθουν στη Γαλλία σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων στη νότια Αγγλία, ο ΠΟΥ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και να διευκολυνθούν οι μεταφορές εμπορευμάτων για βασικές προμήθειες όπως τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

"Οι αλυσίδες εφοδιασμού για βασικά αγαθά και τα αναγκαία ταξίδια πρέπει να παραμείνουν εφικτά", δήλωσε ο Κλούγκε.

Φαρμακοβιομηχανίες όπως η BioNTech και η Moderna προσπαθούν να εξετάσουν τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19 έναντι αυτής της νέας μετάλλαξης του ιού.

Ο ΠΟΥ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς πληροφορίες για να καθοριστεί εάν η νέα μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός - Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα των Χριστουγέννων - Τέλος τα ...κάλαντα (Βίντεο)

Κρήτη: Με νέα «όπλα» η Αστυνομία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα

Ηράκλειο - Καταυλισμός Ρομά: Τρέχει ... ποτάμι το νερό από φρεάτιο

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: «Συνθήκες πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω κρουσμάτων

ΜΕΘ εντατική κορωνοϊός

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω των αυξημένων εισαγωγών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «συνθήκες πολέμου» στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Λεκανοπεδίου σημειώνοντας ότι «το σύστημα έχει υποστεί άλλη μια ήττα, καθώς τελείωσε η εφημερία και ακόμη διεκπεραιώνουν περιστατικά».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι σε αρκετές περιπτώσεις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται μαζί με ασθενείς που έχουν άλλες παθήσεις

Όπως αναφέρει «στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, οι ασθενείς που κρίνονται ως ύποπτα κρούσματα Covid 19 παραμένουν πάνω από 8 ώρες στην αναμονή μέχρι να εξυπηρετηθούν, έχοντας συμπτώματα όπως πυρετός ή βήχας».

Επισημαίνει ότι υπάρχει «μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά σε ασθενείς άλλων παθήσεων, ακόμη και σε καρδιολογικές κλινικές».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, υπάρχουν «διασωληνωμένα περιστατικά σε θαλάμους κλινικών κορωνοϊού, για τα οποία αναζητείται Αυτή τη στιγμή δύο διασωληνωμένοι ασθενείς στο Ασκληπιείο Βούλας και δύο διασωληνωμένοι στο Θριάσιο βρίσκονται σε θαλάμους και ψάχνουν ΜΕΘ».

Ειδήσεις σήμερα 

Άρση μέτρων lockdown: Σενάριο για 22 Μαρτίου

Εμβολιασμοί - ευπαθείς ομάδες: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Κρήτη: Στην Εντατική 22χρονος μετά από τροχαίο