Κόσμος

ΗΠΑ: Πρώτες στην εξόρυξη Bitcoin - Εκθρόνισαν την Κίνα

bitcoin

Οι ΗΠΑ έχουν γίνει το επίκεντρο του κόσμου για την εξόρυξη Bitcoin, εκθρονίζοντας την Κίνα που κατείχε την πρωτιά.

Στα τέλη Αυγούστου, στην Αμερική καταγράφηκε το 35,4% της ισχύς και της υπολογιστικής δύναμης που απαιτείται για την εξόρυξη του ψηφιακού νομίσματος, σύμφωνα με μελέτη του Cambridge Center for Alternative Finance που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για το διπλάσιο της δραστηριότητας που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Η αύξηση του σχετικού μεριδίου της χώρας οφείλεται στην κίνηση της Κίνας να μειώσει τη βιομηχανία, για τον έλεγχο του χρηματοοικονομικού κινδύνου. Οι εντεινόμενες προσπάθειες του Πεκίνου να περιορίσει την αγορά κρυπτονομισμάτων, που ανακοινώθηκε τον Μάιο, αποδίδει. Το μερίδιο που παρατηρείται από την Κίνα στην εξόρυξη Bitcoin έχει φτάσει ουσιαστικά στο μηδέν, διαπίστωσαν οι ερευνητές του Cambridge. Συγκριτικά, τον Σεπτέμβριο του 2019 το ποσοστό ήταν στο 75% και τον φετινό Απρίλιο στο 46%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίζεtai στα κρυφά η εξόρυξη στην Κίνα, αλλά δρομολογείται μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων που δείχνουν ότι οι υπολογιστές λειτουργούν σε άλλη χώρα. Σύμφωνα με την έρευνα του Cambridge, οι πρόσφατες αυξήσεις του ποσοστού στην Ιρλανδία και τη Γερμανία είναι πιθανώς το αποτέλεσμα των εξορύξεων που χρησιμοποιούν VPN ή διακομιστές μεσολάβησης.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Καζακστάν, με το ποσοστό της υπολογιστικής δύναμης να ανέρχεται στο 18,1% τον Αύγουστο, από 8,2% τον Απρίλιο. Το ποσοστό της Ρωσίας αυξήθηκε στο 11%, από 6,8% την ίδια περίοδο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Άγκυρα: Χάρτες με τουρκική όλη τη θαλάσσια περιοχή από Κύπρο μέχρι Κρήτη

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» μετά τις επιθέσεις από τη Συρία

Κύπρος: Παραιτείται η «κυβέρνηση» στα Κατεχόμενα

Κόσμος

Κορωνοϊός: Η ΕΕ ξεκινά νωρίτερα την χορήγηση των εμβολίων για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

pfizer εμβόλιο

Η κυκλοφορία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση της εκδοχής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό. Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας. 

Η Γερμανία πρόκειται να λάβει 2,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση για τη νέα ημερομηνία από την παρασκευάστρια εταιρία. «Δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την πανδημία, είναι μια καλή είδηση για γονείς και παιδιά. Πολλοί το περιμένουν με ανυπομονησία», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε ανακοίνωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60: Θα υπάρξουν μικρές εξαιρέσεις

HIV: Στην άυλη συνταγογράφηση τα φάρμακα - Δικαίωμα ανάδοχου γονέα και σε ασθενείς με AIDS

Καθηγητής Λιαπάκης στο Ράδιο Κρήτη: Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και εναντίον του καρκίνου

ESPA BANNER