Κόσμος

Κύπρος: Παραιτείται η «κυβέρνηση» στα Κατεχόμενα

ap20300583466764-960x600_1.jpg

Την είδηση ότι ο «Πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ, αποφάσισε να παρουσιάσει στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Eρσίν Τατάρ, την παραίτηση του, μεταδίδουν το μεσημέρι της Τετάρτης τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», ο Ερσάν Σανέρ επικαλέστηκε το ζήτημα της απαρτίας της «βουλής» και τις εξελίξεις στο εσωτερικό των «συγκυβερνώντων» κομμάτων για να αιτιολογήσει την απόφαση της παραίτησης.

Στο γραπτό κείμενο, με το οποίο ο κ. Σανέρ ανακοινώνει την παραίτηση του, αναφέρεται στις εξελίξεις του παρελθόντος και επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι η πλέον υπό διάλυση «κυβέρνηση» σημείωσε επιτυχία στην διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σανέρ προσθέτει ότι θα παρουσιάσει την παραίτηση του στον Ερσίν Τατάρ «το συντομότερο δυνατόν».

Μετά την νέα εξέλιξη, στα Κατεχόμενα αναμένεται η εντατικοποίηση των διεργασιών για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Προηγουμένως, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας πρότεινε την διεξαγωγή των «εκλογών» στις αρχές του Φλεβάρη. Σύμφωνα με ορισμένους τ/κ πολιτικούς και αναλυτές, η τ/κ κοινότητα ενδέχεται να οδηγηθεί στις πρόωρες «εκλογές» με ένα μεταβατικό «κυβερνητικό» σχήμα.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από τον κ. Σανέρ, ο αρχηγός του κόμματος των εποίκων, Ερχάν Αρίκλι είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση».

Οι εργασίες της «βουλής» δεν προχωρούν εδώ και μήνες καθώς τόσο η ίδια η «κυβέρνηση» όσο και η αντιπολίτευση δεν εξασφάλιζε τον απαιτούμενο αριθμό «βουλευτών» για να πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Παπαδόπουλος στο Ράδιο Κρήτη: Πιθανόν, πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Ηράκλειο: Τί απαντά η ΔΕΥΑΗ για τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς

Σοκ: Καταγγελία για βιασμό 8χρονου κοριτσιού!

Κόσμος

Κορωνοϊός - Κύπρος: Διαμαρτυρίες και εκρηκτικοί μηχανισμοί για την υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία

περιπολικο

Εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη εντοπίστηκε έξω από το επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου παιδείας στην Λεμεσό στην Κύπρο.

Στον χώρο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας γονέων οι οποίοι αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Η περιοχή αποκλείστηκε και η αστυνομία διεξάγει έρευνες ενώ εξετάζονται και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να εντοπιστούν οι δράστες.

Στην περιοχή επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο αφού εκτός από το συναγερμό που σήμανε στην Αστυνομία, έκλεισαν και οι λωρίδες του δρόμου λόγω της διαμαρτυρίας. Οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». Έψαλαν επίσης τον Εθνικό Ύμνο ενώ ακούστηκε και το σύνθημα «Ζήτω το Ελληνικό Έθνος».

Να σημειωθεί ότι με τηλεβόα απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες και εκπρόσωπος της ρωσικής κοινότητας. Η παρουσία ρωσσόφωνων είναι έντονη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μικρών ομάδων γονέων πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Πρωταγωνιστούν οι δυνατοί άνεμοι και αυτήν την εβδομάδα

Κορωνοϊός - Παραλλαγή «Όμικρον»: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για «πολύ υψηλό» κίνδυνο

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

ESPA BANNER