Κόσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στη «μάχη» 10.000 τελειόφοιτοι της ιατρικής χωρίς πτυχίο

Ιταλία

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το υγειονομικό σύστημα η κυβέρνηση θα στείλει 9 μήνες νωρίτερα στα νοσοκομεία 10,000 τελειόφοιτους της ιατρικής σχολής πριν δώσουν τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου τους

Τους τελειόφοιτους των ιατρικών σχολών που δεν έχουν δώσει ακόμα τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου τους ρίχνει στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού η Ιταλία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πανεπιστημίων και Ερευνών, καθηγητής, Gaetano Manfredi οι τελειόφοιτοι του φετινού έτους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κατά 9 μήνες νωρίτερα την εργασία τους στον τομέα της υγείας, με την αναστολή των υποχρεωτικών εξετάσεων για την  απόκτηση του πτυχίου τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters o υπουργός δήλωσε ότι «αυτό σημαίνει την άμεση απελευθέρωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της ενέργειας περίπου 10.000 ιατρών, η οποία θα είναι ουσιαστική στην έλλειψη γιατρών που αντιμετωπίζουμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero οι τελειόφοιτοι δεν θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορωνοϊού και δεν θα χορηγούν θεραπείες. Ωστόσο, θα κληθούν να βοηθήσουν στην ταξινόμηση, στη διενέργεια εξετάσεων, στην αξιολόγηση τυχόν ύποπτων περιστατικών και να παράσχουν υποστήριξη στο έργο των κλινικών.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διοργανώνει MAGA πάρτι...με «σκυλιά και όπλα» τους διαδηλωτές

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» (MAGA εκ του "Make America Great Again." ! )

Ο Λευκός Οίκος σφαγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ. Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.