Κόσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Δωμάτιο αγκαλιάς» για ηλικιωμένους σε γηροκομείο (βίντεο)

δωματιο αγκαλιας στην Ιταλια

Μια πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή του Καστελφράνκο Βένετο κοντά στη Βενετία της Ιταλίας, δημιουργώντας ένα «δωμάτιο αγκαλιάς», το οποίο επιτρέπει στους ηλικιωμένους τρόφιμους να αγκαλιάζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα δίχως να κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο TGCom24, ο οίκος ευγηρίας Domenico Sartor εγκατέστησε μια ειδική κουρτίνα, η οποία είναι φτιαγμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό και επιτρέπει στους ηλικιωμένους να αγκαλιάζουν τους συγγενείς τους χωρίς κίνδυνο λόγω του Covid 19.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας, η φυσική επαφή των τροφίμων με μέλη της οικογένειάς τους, βοηθά στο να διατηρούνται σε καλύτερη πνευματική και συναισθηματική κατάσταση. Παράλληλα, δρα αποτρεπτικά στην εκδήλωση δυσάρεστων ψυχοκοινωνικών καταστάσεων, μία από τις οποίες είναι και η κατάθλιψη που προκαλείται λόγω της μοναξιάς που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί.

 

 

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων γίνονται δεκτοί σε ένα απομονωμένο δωμάτιο, αφού περάσουν από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, προτού τους επιτραπεί να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συναισθηματική εμπειρία, ιδίως για τα ηλικιωμένα άτομα του οίκου ευγηρίας, πολλά από τα οποία δεν είχαν δει μέλη των οικογενειών τους εδώ και μήνες.

«Επιτέλους, κατόρθωσα να αγκαλιάσω ξανά την κόρη μου», δήλωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα, φανερά συγκινημένη.

«Έπειτα από αρκετές εβδομάδες βιντεοκλήσεων, έμοιαζε με οφθαλμαπάτη όλο αυτό. Ήταν μια επαφή που μου είχε λείψει πολύ καιρό τώρα», είπε η ίδια.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοίγουν οι εκκλησίες - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Βίντεο)

εκκλησία κορωνοϊός

Το άνοιγμα των εκκλησιών από τις 24 Ιανουαρίου 2020 αποφάσισε η κυβέρνηση.    

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ότι στις λειτουργίες θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατο όριο τα 50 άτομα και φυσικά, με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας.

«Φαίνεται ότι ξεπεράσαμε το σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις κι έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποια βήματα σταδιακού ανοίγματος» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, με αφορμή τις δραστηριότητες που ανοίγουν. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - lockdown: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά - Μέτρα και περιορισμοί

Γεωργιάδης - κορωνοϊός: Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Κορωνοϊός: Μειώνεται η διασπορά - Ποιες περιοχές είναι ακόμα «στο κόκκινο» (Βίντεο)