Κόσμος

Κατασχέθηκαν χάπια που θα κατέληγαν στο Ισλαμικό Κράτος

ισλαμικό κράτος

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε περίπου 24 εκατομμύρια δισκία συνθετικού οπιοειδούς που χρησιμοποιούνται από τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους τόσο για την χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων, όσο και για την προετοιμασία των τζιχαντιστών για μάχες, ανέφεραν οι αρχές την Παρασκευή.
Τα χάπια Tramadol, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, παρεμποδίστηκαν στο νότιο λιμάνι της Gioia Tauro, σύμφωνα με δήλωση της τελωνειακής αστυνομίας. Η αποστολή προέρχεται από την Ινδία και προοριζόταν για τη Λιβύη, είπαν.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αμερικανική υπηρεσία επιβολής φαρμάκων συνεργάστηκε στην έρευνα.

Κόσμος

Κυκλοφόρησε το πρώτο επεξεργασμένο κρέας κοτόπουλου  

μαυρο κοτόπουλο

H εταιρεία «Eat Just» που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας τροφίμων λάνσαρε τον Δεκέμβριο του 2020  τις πρώτες μπουκιές από «κοτόπουλο», που δημιουργήθηκαν σε βιολογικό εργαστήριο της εταιρείας λαμβάνοντας και άδεια για ανθρώπινη κατανάλωση από τις Αρχές της Σιγκαπούρη.

Η Eat Just είναι μια καινοτόμα εταιρεία εναλλακτικού κρέατος που σήμερα αξίζει δισεκατομμύρια. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας -Τζος Τέτρικ- μιλώντας στο CNBC Make It επισήμανε: «Έχουμε την ελευθερία πλέον να πουλάμε το τεχνητό κοτόπουλο σε ολόκληρη τη Σιγκαπούρη είτε σε απλούς πελάτες, είτε στην εστίαση».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κρήτη: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο λιμάνι

Αύριο πιστώνονται και τα αναδρομικά των κληρονόμων

Δύο ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική