Κόσμος

ΗΠΑ: Πρώτη εκτέλεση γυναίκας από το 1953

Λίζα Μοντγκόμερι

Την πρώτη επικείμενη εκτέλεση γυναίκας, κρατούμενης σε ομοσπονδιακές φυλακές, μετά το 1953 ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Λίζα Μοντγκόμερι στραγγάλισε μια έγκυο γυναίκα στο Μιζούρι και στη συνέχεια άνοιξε την κοιλιά της με κουζινομάχαιρο, έβγαλε και πήρε το μωρό, μεταδίδει το BBC. Το ειδεχθές έγκλημα είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2004.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η Λίζα Μοντγκόμερι πήγε στο σπίτι της Μπόμπι Τζο Στίννετ στο Μιζούρι προκειμένου να αγοράσει ένα κουτάβι. Η Λίζα Μοντγκόμερι σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία προσπάθησε να πνίξει τη Στίννετ, η οποία ήταν 8 μηνών έγκυος. Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και η Μοντγκόμερι με μαχαίρι της αφαίρεσε το βρέφος από την κοιλιά. Η Μπόμπι Τζο Στίννετ πέθανε λίγα λεπτά αργότερα και η Λίζα Μοντγκόμερι προσπάθησε να δηλώσει το βρέφος ως δικό της. Στην δίκη της οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην της επιβληθεί η θανατική ποινή καθώς από τραύματα που είχε από παιδί στο κεφάλι δεν είχε σώας τας φρένας.

Πρώτη εκτέλεση γυναίκας από το 1953

Η Μοντγκόμερι αναμένεται να λάβει θανατηφόρα ένεση στην Ιντιάνα στις 8 Δεκεμβρίου.

Η τελευταία εκτέλεση γυναίκας στις ΗΠΑ ήταν αυτή της Bonnie Heady, το 1953 στο Μιζούρι, η οποία βρήκε τον θάνατο σε θάλαμο αερίων.

Κόσμος

Ουγγαρία: Πάνω από 3.000, για πρώτη φορά, τα κρούσματα κορωνοϊού

Ουγγαρια

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 3.149 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον ημερήσιο απολογισμό να ξεπερνά στη χώρα τις 3.000 για πρώτη φορά από την αρχή της επιδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ουγγαρία --μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων-- ανέρχεται πλέον σε 59.247, ενώ οι νεκροί φτάνουν τους 1.425.