Κόσμος

Γουατεμάλα: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον μεταναστών

Εικόνες από τους μετανάστες

Η αστυνομία στη Γουατεμάλα έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον χιλιάδων μεταναστών, που έρχονται από την Ονδούρα και κατευθύνονται στις ΗΠΑ, προκειμένου να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις περικύκλωσαν περίπου 6000 μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία, σε έναν δρόμο της κοινότητας Βάντο Χόντο, κοντά στα σύνορα με την Ονδούρα, επιχειρώντας να τους σταματήσουν.

Καθώς η ομάδα συνέχισε να προχωράει, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν ρίψεις δακρυγόνων, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να υποχωρήσουν κατά περίπου 200 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: 

Ισπανία: Ξεκίνησε να χορηγεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Βέλγιο - covid-19: Mολύνθηκαν τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας

 

 

Κόσμος

Κύπρος: Nέος ηγούμενος εξελέγη στη Μονή Σταυροβουνίου

Ι.Μ Σταυροβουνίου - Κύπρος

Ο ιερομόναχος Διονύσιος Σταυροβουνιώτης είναι ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου. Αυτό ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου με ανακοινωθέν που εξέδωσε.

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο τού μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου τέλεσε σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, κ. Νεκτάριος στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου.

Ο Πανιερώτατος προεξήρχε τής Θείας Λειτουργίας, ενώ μετά το πέρας αυτής μετέβη μαζί με τους πατέρες και τους προσκυνητές τής Μονής στον τάφο τού αοιδίμου γέροντος, όπου τέλεσε τρισάγιο.

Ακολούθησε τράπεζα και στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των προσκυνητών, τηρώντας τα όσα διαλαμβάνει ο εσωτερικός Κανονισμός τής Μονής, ο Πανιερώτατος και οι Πατέρες της αδελφότητας μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής για τη διαδικασία της εκλογής νέου Ηγουμένου.

Nέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου εξελέγη ο ιερομόναχος Διονύσιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης: Από την Κύπρο στη Μονή Χοζεβά

Μητροπολίτης Μόρφου: Είμαι προφητολόγος - Έρχεται μεγάλος σεισμός (βίντεο)

Νεόφυτος Μόρφου: Αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο των Θεοφανείων