Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Αντάρτες Χούθι χτύπησαν δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία

ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ
 clock 18:37 | 21/08/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Τις πρωινές ώρες σήμερα το υπό ελληνική σημαία Δ/Ξ «SOUNION», με 25 μέλη πληρώματος, αλλοδαποί υπήκοοι, δέχθηκε ένοπλη επίθεση ενώ έπλεε 72 ν.μ. δυτικά της Χοντεϊντά Υεμένης, στην Ερυθρά θάλασσα.

Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πλοίο, το οποίο παραμένει στο προαναφερόμενο σημείο. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ιράκ για Αγίους Θεοδώρους.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, καταδικάζει την επίθεση αυτή η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει πως τέτοιου είδους ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών και διαταράσσουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μέσω των κρίσιμων θαλάσσιων διαδρόμων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλέν Ντελόν: Με 40 άτομα η κηδεία του, το Σάββατο (24/8) στο κτήμα του

Ευλογιά προβάτων: Σε συναγερμό ο Έβρος – Εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα

Παιδικοί σταθμοί - ΕΣΠΑ: Η διαδικασία εγγραφής και η εκτύπωση του voucher

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis