Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας νεκρός σε κρουαζιερόπλοιο στο Μπορντό -Σε καραντίνα 1.700 άτομα
κρουαζιερόπλοιο
 clock 16:50 | 13/05/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία από τον θάνατο ενός ηλικιωμένου σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει δέσει στο Μπορντό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί επιβάτες έχουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας -σε πρώτη φάση έχει αποκλειστεί η ύπαρξη νοροϊού- ενώ όλο το πλοίο, με σχεδόν 1.700 επιβαίνοντες, έχει τεθεί σε καραντίνα.



Στο κρουαζιερόπλοιο «MS Ambition», της εταιρείας Ambassador Cruise Line, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.233 επιβάτες και 514 μέλη πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από τα Νησιά Σέτλαντ της Σκωτίας στις 6 Μαΐου και έφτασε στο Μπορντό χθες το βράδυ, από όπου κανονικά πρέπει να αναχωρήσει προς την Ισπανία.

Ανάμεσα στους 1.233 επιβάτες, οι οποίοι είναι κυρίως Βρετανοί και Ιρλανδοί, πέρα από το θύμα που απεβίωσε, τουλάχιστον 50 άτομα έχουν εμφανίσει συμπτώματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Το πλοίο νωρίτερα είχε κάνει στάση στο Μπέλφαστ, στο Λίβερπουλ και το Μπρεστ πριν φτάσει στο Μπορντό.

Επίσης, στα τέλη Απριλίου είχε επισκεφθεί το Πορτσμουθ, όπου επιβιβάστηκαν περίπου 1.200 επιβάτες.

Το νέο υγειονομικό περιστατικό έρχεται ταυτόχρονα με το «θρίλερ» του χανταϊού που ξέσπασε στις αρχές Μαΐου στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius.

Στη Γαλλία, μία 65χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλες 22 επιβεβαιωμένες επαφές θύματος, έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλιούπολη: Πανελλήνιο σοκ από τη βουτιά θανάτου των δύο 17χρονων κοριτσιών

Θρίλερ στην Παντάνασσα: Ξανά στην Ανακρίτρια ο 30χρονος - Τι θα ζητήσει η υπεράσπιση

Ηράκλειο: Τον συνέλαβαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά το επεισόδιο με συγγενή του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis