Κόσμος

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Τρείς Κύπριες ανάμεσα στους τραυματίες

Έκρηξη στη Βηρυτό

Ζημιές προκλήθηκαν στην κυπριακή Πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία, που βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το σημείο της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά η επιτετραμμένη της Πρεσβείας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

H γυναίκα  φέρει τραύματα, στο κεφάλι, τον ώμο και τα χέρια και κρατήθηκε για νοσηλεία, σύμφωνα με την Πρόεδρο της κυπριακής Κοινότητας στο Λίβανο, Στάλω Χαμπίμπι, η οποία μίλησε στο ΡΙΚ.

Άλλες δύο Κύπριες γυναίκες έχουν τραυματιστεί. Η μία από θραύσματα στα πόδια και η άλλη στην πλάτη. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της κυπριακής Κοινότητας στο Λίβανο τα σπίτια πολλών Κυπρίων, που βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού της Βηρυτού, έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Οι Κύπριοι, που ζουν στη Βηρυτό, στην πλειοψηφία τους, επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κύπρο.

 

Κόσμος

Πάνω από 8.000 νέα κρούσματα στη Γαλλία - 1.648 στην Ιταλία

κορωνοϊός πανδημία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την Τρίτη 8.051 νέα κρούσματα Covid-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, με τον απολογισμό να αυξάνεται κατακόρυφα από τα 4.070 της Δευτέρας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από επιπλοκές της νόσου Covid-19 αυξήθηκε κατά 85, στους 31.893 έναντι 81 χθες Δευτέρα.

Το σύνολο των λοιμώξεων από νέο κορωνοϊό ανέρχεται σε 550.690.

Στην Ιταλία...

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ισπανία διαγνώσθηκαν 1.648 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες τα κρούσματα ήταν 1.494 και 16 οι θάνατοι. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα όμως, πραγματοποιήθηκαν 40.000 περισσότερα τεστ.

Συνολικά, 3.048 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 271 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, 47.311 άνθρωποι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Οι περιφέρειες που σήμερα παρουσιάζουν περισσότερα κρούσματα είναι η Καμπανία με μεγαλύτερη πόλη την Νάπολη (286), η ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (219) και η Λομβαρδία (203).

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι το υπουργείο Υγείας της Ρώμης πρόκειται σύντομα να δώσει το αναγκαίο «πράσινο φως» για την διεξαγωγή γρήγορων τεστ (με απάντηση μέσα σε μόλις είκοσι λεπτά) στα σχολεία της χώρας, όπως γίνεται και στα αεροδρόμια. Ο στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να περιοριστεί, όσο περισσότερο γίνεται, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση, η διάδοση του ιού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.