Κόσμος

Bloomberg: Στο 5% έως 15% των θεραπευμένων ο Covid-19 ενεργοποιείται ξανά

κίνα

Περίπου το 5% έως 15% των αποθεραπευμένων Κινέζων που νόσησαν με Covid-19,  μπορεί να βρεθούν και πάλι θετικοί, σύμφωνα με μια κινεζική μελέτη.

Ο ρυθμός επανενεργοποίησης στην Κίνα ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών περιοχών, με το ποσοστό σε ορισμένες περιοχές να ανέρχεται σε λιγότερο από το 1% μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γκιγιανγκ, διευθυντή του τμήματος λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Ο Γουάνγκ παρουσίασε τα στοιχεία κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Ο Γουάνγκ είπε ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έχουν βρεθεί ξανά θετικοί στον ιό δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει συμπτώματα και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να ανακαλύψουν τον λόγο της επανενεργοποίησης.

Ο φόβος επανεμφάνισης του ιού σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει αυξάνεται στην Κίνα. Χωρίς να υπάρχει σαφής εξήγηση ορισμένοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ασυνέπειες στα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Περισσότεροι από 82.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Κίνα, με περίπου 4.600 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Bloomberg News.

Κόσμος

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία, ιδίως την περιοχή της Σικελίας

Ιταλία κορωνοιος

Μεγάλο κύμα καύσωνα πλήττει τις ημέρες αυτές την Ιταλία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία, μέχρι το Σάββατο μπορεί να αγγίξει τους 45 βαθμούς στον Νότο, ενώ ήδη σήμερα, στην Σικελία και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, το θερμόμετρο έφτασε τους 40 βαθμούς. Στην Ρώμη η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, αλλά το υψηλό ποσοστό υγρασίας, προκαλεί άπνοια.

Μόνο στην βορειοδυτική Ιταλία, όπως στο Πεδεμόντιο και στην Βάλλε Ντ΄Αόστα, είναι πιθανόν να υπάρξουν βροχοπτώσεις. Στην Μπολόνια και στην Κατάνη της Σικελίας η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων να είναι σε επιφυλακή ενώ απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους και σε όσους υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

ειδησεις σημερα 

Το «πείραμα» της Γερμανίας, με «δωρεάν» βασικό εισόδημα 1200 ευρώ για 3 χρόνια

Ε.Ε: Τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας για την πτήσης της Ryanair

Γαλλία: Μια υπερ-καταιγίδα έφερε την «πιο σκοτεινή μέρα του χρόνου»