Κόσμος

Αγγλία: Δίδυμα που χωρίστηκαν μετά την γέννα, αγκαλιάζονται και κρατιούνται χέρι χέρι

Τα δίδυμα αγκαλιάζονται μετά τον χωρισμό τους

Η Neve και ο Louie γεννήθηκαν 30 εβδομάδων, με καισαρική τομή έκτακτης ανάγκης στο γυναικείο νοσοκομείο του Λίβερπουλ στις 8 Μαρτίου. Η Laura Hough ενημερώθηκε ότι η κόρη της, η Neve, η οποία γεννήθηκε 652 g, μπορεί να μην επιβίωνε. Αλλά τελικά ο δίδυμος αδερφός της, ο Louie, που ζύγιζε 1,5 κιλά, ήταν εκείνος που χρειάστηκε εξειδικευμένη φροντίδα και έπρεπε να τους χωρίσουν.

Η μητέρα "έκλαψε από την χαρά της" όταν τα δίδυμα της επανενώθηκαν δύο εβδομάδες μετά το χωρισμό τους. Περιέγραψε την επανένωση των μωρών συγκινημένη: "Τόσο χαριτωμένα, αγκαλιάζονταν, κρατιώντουσαν ακόμη και χέρι χέρι. Είναι απίστευτο. Είναι τόσο δυνατά. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη".

Η Laura, που έγινε για πρώτη φορά μαμά, είπε ότι η γέννηση ήταν "τρομακτική" επειδή "στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, με ενημέρωσαν ότι η Neve ίσως να μην τα κατάφερνε αλλά τελικά ήταν μια χαρά". Η Neve είχε αντίστροφη ροή αίματος και δεν έπαιρνε αρκετά θρεπτικά συστατικά, αλλά παρά το γεγονός ότι ήταν "τόσο μικροσκοπική" δεν χρειάστηκε οξυγόνο, σύμφωνα με τη μητέρα της. 

Οι γονείς με τα δίδυμα μωρά τους
Οι γονείς με τα δίδυμα μωρά τους

 

"Είναι απίστευτη. Οι γιατροί είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ ένα μωρό τόσο μικρό που δεν χρειάζεται βοήθεια", είπε η Laura. Ωστόσο, τα δίδυμα έπρεπε να νοσηλευτούν σε διαφορετικές μονάδες αφού ο Λούι είχε επιπλοκές και οι πνεύμονες του κατέρρεαν. Η μητέρα τους είπε ότι είναι "πολύ καλύτερα τώρα" και τα δίδυμα τελικά επανενώθηκαν την Τρίτη.

"Ήταν φρικτό όταν χώριστηκαν μετά την γέννηση τους, αλλά έκλαψα από την χαρά μου όταν επέστρεψαν μαζί", είπε. "Τυλίγαν τα πόδια τους το ένα γύρω από το άλλο και αγκαλιάζονταν, κρατήθηκαν και χέρι χέρι κάποια στιγμή. Ήταν τόσο χαριτωμένα". Η Laura είπε ότι οι γιατροί ελπίζουν ότι τα δίδυμα θα μπορούν να πάνε σπίτι μέχρι τον Μάιο.

Πηγή BBC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θαύμα της αδελφικής αγάπης: Χάρισε το νεφρό του στην αδελφή του και της έδωσε ζωή

«Μην παίρνεις γλυκά από ξένους»: Η τρομακτική ιστορία πίσω από την διάσημη φράση

Ρωσία: 11χρονος πήδηξε από τον 23ο όροφο λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου