Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέγαρα: «Μάχη» δίνει το 4χρονο αγοράκι -Ο πατριός έσπασε και το χέρι του 8χρονου αδελφού του

Image
ΜΕΘ παίδων
 clock 08:13 | 12/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Την ώρα που το 4χρονο αγοράκι δίνει μάχη για τη ζωή του, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του συντρόφου της μητέρας του παιδιού, που το ξυλοκόπησε σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα.

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ανακοίνωσε χθες ότι ο 4χρονος νοσηλεύεται με πολλαπλές κακώσεις, με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

«Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή) διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο, όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

Έσπασε το χέρι στον 8χρονο

Εντωμεταξύ χθες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ο 8χρονος αδελφός του 4χρονου, καθώς ο σύντροφος της μητέρας του του έσπασε το χέρι, -την ίδια ημέρα που τραυμάτισε βαριά τον 4χρονο- πετώντας του μια καρέκλα. 

Εισαγγελική παρέμβαση

Τα υπόλοιπα δύο παιδιά βρίσκονται κι εκείνα στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, ενώ αναμένεται να διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις και από παιδοψυχολόγους.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση από την εισαγγελία και για τα τρία αδέρφια του 4χρονου.

Συστηματική κακοποίηση

Ο άγριος ξυλοδαρμός χθες του 4χρονου αποκάλυψε τη κόλαση που ζούσαν τα τέσσερα παιδιά στο σπίτι του στο Βλυχό Μεγάρων από τον σύντροφο της μητέρας τους.

Όπως κατήγγειλε και η ίδια 29χρονη μητέρα, ο 25χρονος σύντροφος έδερνε τα παιδιά και τα χτυπούσε με ό,τι έβρισκε μπροστά του. Ενώ θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει και η ίδια.

Σοκάρει μάλιστα και η καταγγελία ότι ο 25χρονος πριν λίγους μήνες είχε ρίξει με το πρόσωπο το 4χρονο αγοράκι μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο.

Σοβαρές καταγγελίες

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του 4χρονου όταν είχε πάει και πάλι στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Από την αστυνομία όμως η απάντηση, ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περίπου στα μέσα του 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό.

Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Επίσης, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες, όταν κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Δευτέρα (8/1) υπήρξε καταγγελία και στο Χαμόγελο του Παιδιού για την κατάσταση των παιδιών. Η καταγγελία ανέφερε ότι τα παιδιά ήταν παραμελημένα και έπεφταν συχνά θύματα κακοποίησης μέσα στο σπίτι.

Επίσης γινόταν λόγος ότι η μητέρα και ο σύντροφός της μεθούσαν συνεχώς και στη συνέχεια ξεσπούσαν στα παιδιά.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis