Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Οργή από τους πολίτες - Διευκρινίσεις από την ΗΔΙΚΑ

Image
κοινωνικό μέρισμα
 clock 15:06 | 18/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Οργή και αγανάκτηση στους πολίτες από το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Κοινωνικό Μέρισμα. Χιλιάδες δικαιούχοι που ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, απορρίπτονται από το koinonikomerisma.gr και την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος χωρίς καμία εξήγηση και αιτιολογία!

Η ΗΔΙΚΑ συγκέντρωσε πάνω από 265.000 αιτήσεις, από το άνοιγμα της πλατφόρμας, ωστόσο, από αυτές, εγκρίσεις χορήγησης δόθηκαν μόλις στις 44.000 με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες να μένουν εκτός ακόμη και να δικαιούνταν το μέρισμα.

Προς στιγμήν ακόμα και ΑμΕΑ που δικαιούνται το επίδομα, έβλεπαν χθες την αίτησή τους να απορρίπτεται.

Πρόκειται κυρίως για άτομα που, αν και εμφανίζονται σαν εξαρτώμενα τέκνα από τους γονείς τους, υποβάλλουν ταυτόχρονα και δική τους φορολογική δήλωση.

Έτσι, σε ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα υποβολής των αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.

Και αυτό καθώς η εφαρμογή δεν κάνει αποδεκτές αιτήσεις εξαρτώμενων μελών που εισάγουν το δικό τους ΑΦΜ όπως συνέβη σε περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να γίνει αυτό.

Αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι θα γίνει μια προσπάθεια να βελτιωθεί η πλατφόρμα ώστε να ενημερώνεται ο πολίτης για τους λόγους απόρριψης του αιτήματός του.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά καθώς η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 26 Δεκεμβρίου.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis