Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Έκαναν έρευνα για ναρκωτικά αλλά βρήκαν και αρχαιότητες

Image
αρχια
 clock 17:20 | 22/10/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η έρευνα για ναρκωτικά που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Παιονίας από το Κιλκίς στον σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν αλλά οδήγησε και στην ανακάλυψη δέκα αρχαίων αντικειμένων που είχε στην κατοχή του ο δράστης.

Αρχικά, βρέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης που καλλιεργούσε στην αυλή της κατοικίας του και μέσα στο σπίτι ποσότητες κάνναβης βάρους 17,8 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας που δεν λειτουργούσε. Όμως, κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και τέσσερα χάλκινα νομίσματα, σύνδεσμοι αγγείων, λαβή αγγείου και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, όπου θα χρονολογηθούν και θα εκτιμηθούν η προέλευση και η αξία τους. Ο ένοικος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα αρχαία αντικείμενα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Χειροπέδες σε χασισοκαλλιεργητή

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν την κατοικία ενός Έλληνα σε περιοχή του Μεσολογγίου και διαπίστωσαν ότι καλλιεργούσε ένα δενδρύλλιο κάνναβης το ύψος του οποίου ξεπερνούσε το 1,50 μέτρο και στο σπίτι του είχε 68,3 γραμμάρια "φούντες" κάνναβης. Έτσι, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης 

Στάθμευσαν σε ιδιωτικό χώρο πάρκινγκ και όταν τους ζητήθηκε να φύγουν τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη

Περιπτεράς αρνήθηκε να δώσει τα λεφτά στους ληστές και τον μαχαίρωσαν

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για αποκεφαλισμένο πτώμα - Σε ποιον ανήκει

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis