Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάστηκε γιατρός για ακρωτηριασμό δακτύλων σε βρέφος

Image
Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται βρέφος 10 ημερών
 clock 16:17 | 12/07/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Παιδοχειρουργός καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος, ύστερα από επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 15 μηνών αγοράκι είχε υποβληθεί το 2017 σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής. Μετά το χειρουργείο όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με συνέπεια να ακολουθήσει ο ακρωτηριασμός των δύο δακτύλων.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, ύστερα από προσφυγή της οικογένειας του αγοριού, η οποία έκανε λόγο για «άδικο ακρωτηριασμό», τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «καταδίκασε το παιδί να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή».

Στην απολογία του, ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως οι επιπλοκές που σημειώθηκαν δεν μπορούσαν να αποφευχθούν.

Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησε έφεση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατρός Τζωρτζίνας: Είχα ενημερώσει τον πατέρα ότι έβλεπα έγκλημα - Δεν με προσέγγισε

Πέθανε διευθυντής στον ΕΦΚΑ - Τον βρήκαν την Κυριακή στο γραφείο του

Θρήνος για τους δύο νεκρούς από το φοβερό τροχαίο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis