Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάστηκε για ναρκωτικά ενώ είχε απεξαρτηθεί

Image
apofylakisi.jpg
 clock 18:56 | 10/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους 27χρονος από δικαστήριο της Πάτρας ύστερα από αίτημα που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εφετών. Στη διαδικασία είχε τη συμπαράσταση εκπροσώπων φορέων οι οποίοι παράλληλα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την προ δύο εβδομάδων δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή για παράπτωμα που έκανε όταν ήταν εξαρτημένος.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από οργανώσεις, φορείς και δημόσια πρόσωπα, όπως ο δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ενώ το ΚΕΘΕΑ είχε καταθέσει στο δικαστήριο έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης και ζητούσε να μην του επιτραπεί να ξαναμπεί στις φυλακές λόγω του ενδεχομένου να «κυλήσει» πάλι στα ναρκωτικά.

Σε σχετική ερώτηση για την υπόθεση, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος είχε δηλώσει: «Το ΚΕΘΕΑ δεν υποθάλπτει εγκληματίες. Αν ένας άνθρωπος ενταχθεί σε πρόγραμμά του, είναι χρήστης και το ζητούμενο είναι αν θα αντέξει για να το ολοκληρώσει».

Το ΚΕΘΕΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΕΘΕΑ, χαιρετίζοντας την απόφαση για αποφυλάκιση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε σήμερα η Δικαιοσύνη με την απόφαση του Δικαστηρίου Πατρών για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του Γιώργου Χριστόπουλου, απόφοιτου του ΚΕΘΕΑ».

Το ΚΕΘΕΑ στέκλεται επίσης και στο ότι πριν από δύο εβδομάδες «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τη βεβαίωση αποφοίτησης του θεραπευτικού προγράμματος, όπως προβλέπει ο νόμος». Συμπληρώνει μάλιστα πως «ελπίζει ότι και η τελική απόφαση της δικαιοσύνης θα αναγνωρίζει το δικαίωμα για θεραπεία και επανένταξη, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια εκατοντάδων ανθρώπων που διεκδικούν σήμερα μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα προγράμματα απεξάρτησης».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis