Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Κρήτη ξεκίνησαν οι έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη του Τούρκου αρχηγού συμμορίας

σύλληψη Τούρκου σεσημασμένου
 clock 18:19 | 15/05/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Συνελήφθη στην Αθήνα ο αρχηγός του κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras» που δρούσε στα Αδανά της Τουρκίας. Ο συλληφθείς ονομάζεται Ramazan Baygara σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ.

Για τον εντοπισμό του Τούρκου καταζητούμενου, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, ναρκωτικών, όπλων, ακόμα και φόνου, συνεργάστηκαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή, αναμένεται να εκδοθεί στην Τουρκία.

Σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκιά, συνελήφθη από μονάδες της INTERPOL στην Ελλάδα

Οι Αρχές των Αδάνων, έγραψαν στο Twitter: «O αγώνας μας κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών θα συνεχιστεί αταλάντευτα και καμία δομή που αποσκοπεί στη διατάραξη της ειρήνης της πόλης και της χώρας μας δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή». Ο κυβερνήτης της πόλης, στα νότια της Τουρκίας, ανέφερε πως «ο Ramadan Bayğara, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη από μονάδες της INTERPOL στην Ελλάδα».

Η αρχή του… τέλους

Ο Ramazan Baygara είχε διαφύγει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκιά, μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελληνικές Αρχές, με την συνδρομή της ΕΥΠ, εντόπισαν στα Χανιά δύο Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν μέσα στη χλιδή και εμπλέκονταν, βάσει στοιχείων της έρευνας, στη διακίνηση μεταναστών.

Ο ένας εκ των δύο, ήταν μέλος της σπείρας Bayğaras, γεγονός που κινητοποίησε τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες επικοινώνησαν με τις ελληνικές και τις ενημέρωσαν πως στη χώρα μας θα μπορούσε να βρίσκεται και ο αρχηγός της. Η έρευνα που ξεκίνησε οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Baygara.

Πηγή: in.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλειο: Η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει σαν νοσοκομείο γ’ διαλογής

Ηράκλειο: Στη "φάκα" των Λιμενικών ο 48χρονος σεσημασμένος

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis