Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικείμενα αξίας... μολύνουν τους δρόμους των Χανίων

Image
χανια
 clock 14:35 | 26/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Mικρές περιουσίες στους δρόμους, αφήνουν πολλοί οδηγοί που διασχίζουν το βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης. 

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τα αποτελέσματα του εθελοντικού καθαρισμού τμημάτων του βόρειου οδικού άξονα του νησιού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015..

Στα Χανιά, η δράση αφορούσε 2,5 χιλιόμετρα του εθνικού δρόμου, από το ύψος του Αγίου Ραφαήλ μέχρι τη διασταύρωση των Αγίων Πάντων και τα αποτελέσματα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, ήταν εντυπωσιακά.

Ο ίδιος, δήλωσε έκπληκτος από τα όσα συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαρισμού, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Σε κάποιο από τα πάρκινγκ του βόρειου οδικού άξονα βρήκαμε ένα ολόκληρο σέτ από πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, ακόμα και ένα ραδιόφωνο και μάλιστα από αυτά που θεωρούνται ακριβά».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουπάκη, «η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περίπου 140 εθελοντές ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για μας.
 
Συγκεντρώσαμε σε ένα σχετικά μικρό κομμάτι του δρόμου ένα μεγάλο τριαξονικό φορτηγό με παντός είδους απορρίμματα και τέσσερα τριαξονικά φορτηγά με κλαδιά και θάμνους».

Με τον τρόπο αυτό όπως ακόμη είπε, «καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ορατότητα των οδηγών καθώς τα κλαδιά και οι θάμνοι, κυρίως σε επικίνδυνες στροφές, την είχαν περιορίσει σημαντικά».

Στο ερώτημα για το κατά πόσο ο βόρειος οδικός άξονας θα παραμείνει καθαρός εμφανίστηκε προβληματισμένος αναφέροντας ότι, «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε οδηγός που βρισκόμενος σε κίνηση πέταξε από το αυτοκίνητό του στο δρόμο ένα πλαστικό μπουκάλι νερό».

Η προσπάθεια για καθαρισμό του βόρειου οδικού άξονα έγινε σε όλη την Κρήτη και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του νησιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis