Κοινωνία

Αλβανία: Στα νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων ο εορτασμός του «ΟΧΙ»

φωτο αρχείου

Με όλες τις τιμές,παρά τον λιγοστό κόσμο λόγω κορωνοϊού, εορτάστηκε η 80η επέτειος του ΟΧΙ στην Αλβανία, σε εκδηλώσεις που οργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα από κοινού με την αλβανική κυβέρνηση.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποήθηκαν στα δύο στρατιωτικά νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του '40, σε αυτό της Κλεισούρας και στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης και την αλβανική η αναπληρωτής επιτελάρχης του αλβανικού στρατού, ταξίαρχος Μανουσάκε Σέχου και ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Οδυσσέα Κότε.

Λόγω κορωνοϊού απουσιάσαν φέτος οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των πεσόντων, τους οποίους αναπλήρωσαν στην απότιση τιμών τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Χαιρετίζοντας τους παρευρεθέντες στα δύο νεκροταφεία ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης εξήρε τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Έπος του '40 και αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει και δεν υποχωρεί.

Απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας, είπε ότι πρέπει να νιώθουν περήφανοι που ζουν στα εδάφη αυτά, ενώ επισημανε: «Δεν είστε μόνοι».

Ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε την αλβανική κυβέρνηση για τη συνεργασία σε εφαρμογή της συμφωνίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών.

Κοινωνία

Δανειολήπτης αποκαλύπτει: «Έτσι έσωσα το σπίτι μου από πλειστηριασμό»

πλειστηριασμός σπιτιού

Μετά από έναν «μαραθώνιο», ο κ. Βασίλης κατάφερε να γλιτώσει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», οι τράπεζες είχαν βγάλει διαταγή πληρωμής για το σπίτι του.

Ο ίδιος, ο οποίος είχε λάβει 100.000 ευρώ δάνειο, δεν μπορούσε μετά από ένα χρονικό διάστημα να ανταποκριθεί στη δόση των 700 ευρώ.

«Eπί 7 χρόνια ήμουν σε καθημερινή επικοινωνία με τις τράπεζες για να μου χαμηλώσουν τη δόση του δανείου».

Λόγω των προσαυξήσεων, οι οφειλές του έφτασαν στα 200.000 ευρώ.
Δάνειο 100.000, έφτασε 200.000

Με την επιμονή του όμως, κατάφερε και η τράπεζα του έκανε κούρεμα 100.000 ευρώ, ενώ η δόση του μειώθηκε στα 350 ευρώ.

«Δεν θα είμαι άνετα με τα 1000 ευρώ που παίρνω, αλλά τουλάχιστον θα σώσω το σπίτι μου και δεν θα βρεθώ στο δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μετά από επιμονή και διαπραγμάτευση, άλλαξαν και οι συνθήκες, αλλά είναι μια περίπτωση, που αν κάποιος το κυνηγήσει, μπορεί να έχει αποτέλεσμα, κάποια στιγμή» σημείωσε από την πλευρά της η δικηγόρος, Νανα Παπαδεωγεωργάκη

«Το δάνειο του κ. Βασίλη ήταν στην τράπεζα. Δεν είχε πάει σε funds. Οι τράπεζες μπορούν να κάνουν κουρέματα οφειλών» εξήγησε η ίδια.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Πανδημία: Η λέξη της χρονιάς