Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Υποβαθμίστηκε η ποιότητα στα οινοστάφυλα

οινοστάφυλα

Η ανακοίνωση της ΕΑΣΗ έχει ως εξής:

"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό μας τα τελευταία 24ωρα, έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας των οινοσταφύλων.

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ την Τρίτη 22-9-2020 και την Τετάρτη 23-9-2020 θα παραλαμβάνει ΜΟΝΟ ποικιλιακά οινοστάφυλα στο οινοποιείο της Παλιανής και στους χώρους συγκέντρωσης σε Αρχάνες - Αρκαλοχώρι και Πύργο.

Ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση σχετικά με τις υπόλοιπες ποικιλίες."

Πληροφορίες στα τηλέφωνα :

Υπεύθυνος Οινολόγος : 6936533712

Οινοποιείο Παλιανής: 2810791250, 792108

Κεντρικά Γραφεία: 2810 378110

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις από τους πλημμυροπαθείς

Τεράστιες οι καταστροφές από την κακοκαιρία.

αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Ηρακλείου, κατατίθενται από σήμερα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, 3 αιτήσεις που αφορούν σε πληγέντες των περιοχών του Καρτερού, Πρασσά και Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με ΚΥΑ, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι 600 ευρώ εφάπαξ στο κάθε νοικοκυριό, για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, επιπλέον 600 ευρώ σε πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες, μέχρι 6.000 ευρώ για επισκευές,  καθώς και 4.500 ευρώ σε περίπτωση τραυματισμού.

Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος υποβολής της αίτησης, οι υποψήφιοι δικαιούχοι, υποχρεούνται να υποβάλλουν την αίτηση στον Δήμο σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, από την ημερομηνία εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής.

Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει ο Δήμος, που με τη σειρά του υποχρεούται να υποβάλλει στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής, στο Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών το προβλεπόμενο αίτημα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα.

Αφού οι σχετικές αιτήσεις μεταβιβαστούν στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, κλιμάκια θα διενεργήσουν  αυτοψία προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος των ζημιών.