Γυναίκα

Σχέσεις και Sex

Όλα τα σπουδαία βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φόβου...

ola_ta_spoydaia_vriskontai_stin_alli_pleyra_toy_fovoy.jpg

Η δύναμη των λέξεων είναι καθολική, επηρεάζει με απόλυτο τρόπο τη ζωή μας κι αυτό γιατί συνδέονται άμεσα με τις σκέψεις μας οι οποίες δημιουργούν την πραγματικότητά μας. 
Είμαστε το άθροισμα των παλαιότερων σκέψεών μας και θα γίνουμε το άθροισμα των τωρινών μας σκέψεων.
Δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μην έχει προϋπάρξει ως σκέψη. 
Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της ζωής μας, ορίζεται από την ποιότητα των σκέψεών μας. 
Ένα μίζερο μυαλό με αρνητικές σκέψεις, αναπαράγει μιζέρια και αρνητικότητα. Ένα θετικό μυαλό με δημιουργικές σκέψεις, ελκύει όμορφα και δημιουργικά πράγματα.
Οι σκέψεις αποτελούν τον μοναδικό μεσάζοντα ανάμεσα σε εμάς και στις πράξεις μας, εμάς και τα αποτελέσματά μας.

  • Οι λέξεις μετατρέπονται σε σκέψεις.

Στην ουσία είναι σαν το πρόγραμμα ενός υπολογιστή. Ό,τι πρόγραμμα του εγκαταστήσεις, τέτοιες λειτουργίες θα εκτελέσει. Αντίστοιχα, ό,τι λέξεις χρησιμοποιείς, τέτοιες σκέψεις κάνεις, άρα το αντίστοιχο πρόγραμμα εγκαθιστάς στον υπολογιστή του μυαλού σου. 

  • Κάθε λέξη είναι φορτισμένη με ένα συναίσθημα.

Αν ακούς ειδήσεις όλη μέρα, πόσο μάλλον μια ζωή, κάνεις διατριβή στις λέξεις “κρίση”, “αδύνατο”, “καταστροφικό”, “άθλιο”, “φόνος”, “ατύχημα”, “πρόβλημα”. Αυτά αναπαράγεις σαν λέξεις και σαν πράξεις.

  • Ό,τι λες ακούς, ό,τι ακούς πιστεύεις, ό,τι πιστεύεις γίνεται/γίνεσαι.

Ένα παράδειγμα:
Μια μικρή λέξη, αποτελούμενη από πέντε μόνο γράμματα, μπορεί να αλλάξει εντελώς τη στάση σου, τα συναισθήματά σου, τη δράση σου, τα αποτελέσματά σου. Πόση τεράστια διαφορά έχει το “δεν έχω πετύχει” από το “δεν έχω πετύχει, ακόμα”;
Η πρώτη φράση δημιουργεί την εικόνα της αποτυχίας, το αίσθημα της αποτυχίας και πιθανότητα να σταματήσει τη δράση σου. Ενώ ένα μικρό “ακόμα” κάνει τη μη επιτυχία κάτι φυσιολογικό και την επιτυχία θέμα χρόνου. Πλάθει στο μυαλό την εικόνα της μελλοντικής επιτυχίας, δημιουργεί το αντίστοιχο συναίσθημα και αυξάνει τη δράση για να επιβεβαιώσει την εικόνα της μελλοντικής επιτυχίας.

  • Οι λέξεις γίνονται σκέψεις, οι σκέψεις γίνονται συναισθήματα και τα συναισθήματα παρακινούν ή αδρανοποιούν πράξεις ή οι απραξίες μας έπειτα, διαμορφώνουν τα αποτελέσματά μας.

​​ Μια λέξη φόβου, δημιουργεί σκέψη φόβου, συναίσθημα φόβου και αδρανοποιεί, παγώνει, συνθλίβει τη δημιουργική διάθεση. Και δεν επέλεξα τυχαία τη λέξη “φόβος” καθώς επικρατεί αυτές τις ημέρες – μάλιστα ενδυναμώνεται από άλλες λέξεις και εικόνες – άρα επικρατεί και το αντίστοιχο συναίσθημα αλλά και η δράση που δημιουργεί. Για την ακρίβεια οδηγεί σε παράλογη/αυτοκαταστροφική δράση (καταστρατήγηση αξιών του φοβισμένου, βία, οργή, άλλους εκφοβισμούς…) ή σε πλήρη αδράνεια.
Αντίθετα, μια λέξη ελπίδας δημιουργεί σκέψη ελπίδας, συναίσθημα ελπίδας και κινητοποιεί, παρακινεί, ξυπνά τη δημιουργική διάθεση.

  • Είμαστε οι λέξεις που χρησιμοποιούμε. 

Άλλες λέξεις, άλλα αποτελέσματα, άλλη ζωή. Γι’ αυτό από σήμερα, ας επιλέξουμε τι λέμε. Ας επιλέξουμε τι είμαστε.
Ας αντισταθούμε λοιπόν. Πώς; Επιλέγοντας τις λέξεις που θα εισχωρήσουν στο πρόγραμμα του μυαλού μας επιλέγοντας την τηλεόραση που θα δούμε (ή δε θα δούμε), αλλά και τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας αλλά και στους άλλους.
Και κάτι ακόμα:
Η οργή είναι απεγνωσμένη ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει το αίσθημα σπουδαιότητάς του. Δε δείχνει δύναμη. Δείχνει αδυναμία. Προδίδει το μεγαλύτερο φόβο του. Ότι δεν αγαπιέται αρκετά από τους άλλους.
Ας κατευνάσουμε την οργή μας και ας επηρεάσουμε θετικά τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Ας τροφοδοτήσουμε το μυαλό μας με τις λέξεις που μας αξίζουν. Ας προχωρήσουμε στις πράξεις που μας κάνουν περήφανους σεβόμενοι τις αρχές μας και τους συνανθρώπους μας.
Κι αυτό γιατί:
Όλα τα σπουδαία βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φόβου.

Συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης
ιστοσελίδα

Γυναίκα

Σχέσεις και Sex

Έρευνα: Πώς θα γνωρίσω τον άντρα της ζωής μου;

ερωτευμένο ζευγάρι έρωτας

Όταν σκέφτεσαι τον αριθμό των ανθρώπουν που υπάρχουν στον πλανήτη Γη, η προοπτική να γνωρίσεις τον άντρας της ζωής σου μοιάζει απίστευτα δύσκολη.

Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε βοήθεια…

Μία νέα έρευμα από το ReportLinker μάς έδωσε κάποιες χρηστικές γνώσεις για τον κόσμο των σχέσεων και το πώς οι άνθρωποι γνωρίζουν, τελικά, το άλλο τους μισό. Έχοντας ως δεδομένο το γεγονός πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τις ζωές μας, τα αποτελέσματα της έρευνας, ομολογουμένως, μας εξέπληξαν.

Η έρευνα βρήκε πως ο δημοφιλέστερος τρόπος που τα παντρεμένα (ή και όχι) ζευγάρια γνωρίστηκαν ήταν μέσω κοινών φίλων, με το 39% ανάμεσα σε 551 online συμμετέχοντες να διαλέγουν αυτή την επιλογή.

Η γνωριμία στη δουλειά ήρθε δεύτερη (15%), ενώ ακολούθησαν τα μπαρ, τα καφέ και άλλοι δημόσιοι χώροι (12%), τα σπορ και τα χόμπι (9%) και, τέλος, το Διαδίκτυο και τα dating apps (8%).

«Tα νέα είναι ακόμα καλύτερα γι’αυτές τις σχέσεις, είτε το ζευγάρι είναι παντρεμένο είτε όχι, αφού φαίνεται πως έχουν διάρκεια στο χρόνο. Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες είναι μαζί για περισσότερο από 7 χρόνια» προσθέτει το ReportLinker.

«Αν και το Διαδίκτυο άλλαξε τον τρόπο που ψάχνουμε “τον έναν και μοναδικό”, δεν έχει εξαλείψει τις δοκιμασμένες και παραδοσιακές μεθόδους».

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτική φαντασίωση: 3 λόγοι να βάλεις τις Απόκριες στο... κρεβάτι

Να φτάνεις στο τέλος της ζωής και να λες «ρε γαμώτο…τι βόλτα»

Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο