Η Δέσποινα Βανδή, εκτός από το τραγούδι, αγαπά και τη μαγειρική. Η ίδια μοιράστηκε μαζί μας πως να φτιάχνουμε αφράτα ντόνατς.
Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για ντόνατς:
Λοιπόν! Ευκολα και γρήγορα!
1 φλ.γαλα χλιαρό
1φακ.μαγια
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
40γρ βούτυρο
3 φλ. αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα τη μάγια τη ζάχαρη! Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 ‘
Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο,τα αυγά,το ξύσμα,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σταδιακά!
Μοσχομυρίζει ήδη!
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο ,το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα!
Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπούλα στη μέση ένα καπάκι!
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’!
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να χουν κρατήσει!
Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά!
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας!
Γλάσο: 2κ.σ κακάο 1 κ.σ άχνη και λίγο γάλα!Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα donuts!