Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Μετονομάζονται πανεπιστημιακά τμήματα

υπουργειο παιδειας

Σε τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού μετονομάζεται το τμήμα Ποιματικής και Κοινωνικής Θεολογίας στην Θεσσαλονίκη ενώ το Τμήμα Νομικών Συμβούλων της ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης μετονομάζεται σε Νομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης και το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας στο Χαροκόπειο αντικαθίσταται ως Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αλλαγές και μετονομασίες τμημάτων έχουμε από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Με απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» οι λέξεις «ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) –ΑΠΘ» αντικαθίσταται ως εξής: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΘ
και οι λέξεις «ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ –ΣΤΡΑΤ. ΝΟΜ. ΣΥΜΒ. (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ –ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ» αντικαθίσταται ως εξής: ΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ. Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ», στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ», στο. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ» και στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», οι λέξεις «ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ –Σ.Π.Α.» αντικαθίσταται ως εξής: ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣΣ.Π.Α. Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», οι λέξεις «ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) –ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ», αντικαθίσταται ως εξής: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ)ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ.

Από τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021-2022

Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» προστίθενται: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ)ΕΚΠΑΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ και στις «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ» προστίθενται: ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ (ΜΤ)ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ(ΕΠ)ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ2.
Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», προστίθεται: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ)ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥκαι στις «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ» προστίθενται: ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (Δ)ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΕΠ)ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΦΟΔΙΑΣΤΩΝ (Ε)ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι θα ισχύσει φέτος

Πανελλήνιες: Οι εισακτέοι σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ελλάδα

Άγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές

Επιχειρηση Γκρεμος

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών στο Αγιο Ορος, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το απόγευμα.

Οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Είχαν πάρει λάθος μονοπάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους από άνδρες της ΕΜΑΚ, που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Η επιχείρηση εντοπισμού διενεργήθηκε από τετραμελή ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ και τέσσερις πυροσβέστες των σταθμών Αγίου Όρους και Πολυγύρου, σε δύσβατα και βραχώδη σημεία με μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τη Μονή Αγίου Παύλου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Σε θέση «μάχης» οι έξι υποψήφιοι

ESPA BANNER