Ελλάδα

Υπόθεση «Γοργοπόταμος»: Στο μισό οι ποινές των 28 κατηγορουμένων

Αρειος Πάγος

Μείωση ποινών για τους κατηγορούμενους της υπόθεση “Γοργοπόταμος” από το Εφετείο Αθηνών. Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας προβλέπει τη σημαντική μείωση των ποινών των 28 κατηγορούμενων για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Έτσι, αν και αρχικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα είχε καταδικάσει σε κάθειρξη που ξεπερνοΜείωση ποινών για τους κατηγορούμενους της υπόθεση “Γοργοπόταμος” από το Εφετείο Αθηνών. Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας προβλέπει τη σημαντική μείωση των ποινών των 28 κατηγορούμενων για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Έτσι, αν και αρχικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα είχε καταδικάσει σε κάθειρξη που ξεπερνούσε τα 100 έτη τον καθένα από τους κατηγορούμενους , η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου μειώνει σημαντικά τις ποινές καταδικάζοντας τα μέλη της ΣΠΦ σε κάθειρξη 50 ετών, τον Χριστόδουλο Ξηρό σε 60 χρόνια ενώ κάποιοι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά αφού το δικαστήριο απεφάνθη ότι είχαν ρόλο υποβοήθησης και τιμωρήθηκαν μεταξύ άλλων με πλημμελημματικές ποινές. 

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης

Οι συνήγοροι του ενός εκ των κατηγορουμένων του 32χρονου Αλβανού ο οποιος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 27χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και έπεσε στα 7 χρόνια κάθειρξης για υποβοήθηση στην οργάνωση και υπόθαλψη εγκληματία, Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης, μιλώντας στο Protothema.gr δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα τονίζοντας πως μετά από μια μακρά διαδικασία που κράτησε δέκα μήνες αναδείχτηκε ο ακριβής ρόλος τ0υ εντολέα τους ο οποίος ενώ είχε πρωτόδικα αντιμετωπίσει εξοντωτικές ποινές κάθειρξης τελικά μειώθηκε σημάντικά η ποινή του. Κάτι που του δίνει εξιτήριο από τη φυλακή καθώς μετά από 3.5 χρόνια στις φυλακές αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αποφυλάκισης.ύσε τα 100 έτη τον καθένα από τους κατηγορούμενους , η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου μειώνει σημαντικά τις ποινές καταδικάζοντας τα μέλη της ΣΠΦ σε κάθειρξη 50 ετών, τον Χριστόδουλο Ξηρό σε 60 χρόνια ενώ κάποιοι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά αφού το δικαστήριο απεφάνθη ότι είχαν ρόλο υποβοήθησης και τιμωρήθηκαν μεταξύ άλλων με πλημμελημματικές ποινές. 

Οι συνήγοροι του ενός εκ των κατηγορουμένων του 32χρονου Αλβανού ο οποιος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 27χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και έπεσε στα 7 χρόνια κάθειρξης για υποβοήθηση στην οργάνωση και υπόθαλψη εγκληματία, Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης, μιλώντας στο Protothema.gr δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα τονίζοντας πως μετά από μια μακρά διαδικασία που κράτησε δέκα μήνες αναδείχτηκε ο ακριβής ρόλος τ0υ εντολέα τους ο οποίος ενώ είχε πρωτόδικα αντιμετωπίσει εξοντωτικές ποινές κάθειρξης τελικά μειώθηκε σημάντικά η ποινή του. Κάτι που του δίνει εξιτήριο από τη φυλακή καθώς μετά από 3.5 χρόνια στις φυλακές αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αποφυλάκισης.

Ελλάδα

Κόσμος

Γερμανική εταιρεία ζητά και Έλληνες οδηγούς φορτηγών με μισθό 3.500 ευρώ!

οδηγος φορτηγου.jpg

Μπορεί η ανεργία να έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε πάρα πολλούς κλάδους ωστόσο όπως φαίνεται ο κορωνοϊός έχει αυξήσει τις μεταφορικές ανάγκες των εταιρειών οι οποίες επενδύουν περισσότερα χρήματα προσλαμβάνοντας οδηγούς ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και μια εταιρεία στη Γερμανία η οποία ζητά όχι ένα και δύο αλλά 200 οδηγούς με ιδιαίτερα ικανοποιητικές αποδοχές για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε σχετική αγγελία χαρακτηριστικά: «Γερμανική εμπορική εταιρεία ζητά για μόνιμη πρόσληψη αορίστου χρόνου 200 οδηγούς Ε’ κατηγορίας για τοπικά δρομολόγια εντός Γερμανίας.

Τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Δίπλωμα E κατηγορίας σε ισχύ

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ)

Ηλεκτρονικό ταχογράφο σε ισχύ

Να μιλούν γερμανικά ή αγγλικά σε μέτριο επίπεδο (χωρίς χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων).

Να έχουν ελληνική ή υπηκοότητα χώρας μέλους της ΕΕ, ενώ προκειμένου περί αλλοδαπών άδεια Επί μακρόν Παραμένοντος ή Ταυτότητα Ομογενούς.

Να έχουν εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών σε επικαθήμενο ή συρόμενο ή ψυχόμενο.

Η εταιρία παρέχει μόνιμη διαμονή σε μία από 7 πόλεις της Γερμανίας, ενώ κατά την άφιξη προβλέπεται παραλαβή, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας, ένσημα και ασφάλιση υγείας Γερμανίας, μισθοδοσία σε Γερμανική τράπεζα.

Ο αρχικός μικτός μισθός ορίζεται στις 3.500 ευρώ και οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν ένα βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά στο cv@hrstrategy.gr ή να καλέσουν στο 210 61 34 892.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Βρετανία - G7: Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit

Τα σημάδια στα νύχια που μαρτυρούν ότι έχετε περάσει κορωνοϊό