Ελλάδα

ΣτΕ: Τα αυθαίρετα δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες

δασικοι χαρτες

To δρόμο για την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες των αυθαίρετων οικισμών μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις, κλείνει το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας δεκτή την προσφυγή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και της WWF Hellas, που είχαν στραφεί εναντίον της ρύθμισης.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, έκρινε αντισυνταγματική την ρύθμιση για τις οικιστικές πυκνώσεις, παραπέμποντας λόγω σπουδαιότητας την υπόθεση στην Ολομέλεια. Το θέμα δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, δημιουργώντας πολλαπλούς κραδασμούς στην πολιτική του υπουργείου για την κύρωση των δασικών χαρτών.

Ο νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, ο οποίος «κουμπώνει» με τις οικιστικές πυκνώσεις, είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο ο ανασχηματισμός αλλά και η απουσία πολιτικής βούλησης να θεσμοθετηθεί, οδήγησαν σε συνεχείς αναβολές με το νέο χρονοδιάγραμμα να έχει οριστεί για τις 23η Σεπτεμβρίου. Στις αρχές Μαίου το ΥΠΕΝ αποφάσισε να χορηγήσει και νέα παράταση έως τις 23 Ιουλίου, θεωρώντας ότι ήταν επαρκές διάστημα για να προχωρήσει η ψήφιση του νέου νόμου. Οι σχεδιασμοί για άλλη μια φορά έπεσαν έξω, με αποτέλεσμα τις προηγούμενες μέρες να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η νέα παράταση του υφιστάμενου νόμου.

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Γώγος: Κανένα δεδομένο που να δείχνει πως το εμβόλιο επηρεάζει την γονιμότητα

χαράλαμπος γώγος

Απόλυτα σαφής ήταν ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι «το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Απαντώντας στο θέμα για τις έγκυες γυναίκες, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID, άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος ενώ αναφερόμενος στο θέμα της γονιμότητας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο».

Ο κ. Γώγος, τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σε συνέντευξή του  τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο