Ελλάδα

Παραλύουν αύριο σε όλη τη χώρα οι συγκοινωνίες λόγω της απεργίας

ploia._leoforeia_trena_apergia_dromologia.jpg

​Αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου, η γενική απεργία, που προκηρύχθηκε με αφορμή την ψήφιση στη Βουλή του 4ου μνημονίου, προκαλεί μπλακ-άουτ και στις συγκοινωνίες, σε ολόκληρη την χώρα.

Όλα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Οι αεροπορικές εταιρίες τροποποίησαν και ακύρωσαν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από ώρα 11.00 έως 15.00 και των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της Υ.Π.Α. από ώρα 08.00 έως 12.00.

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων έχουν τροποποιηθεί ή έχουν ακυρωθεί λόγω της συμμετοχής των σωματείων οδηγώ, μηχανοδηγών και λοιπών εργαζομένων σε λεωφορεία και τραίνα, στην απεργία.
 
Λόγω της τροποποίησης των δρομολογίων, καλό είναι, όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν να ενημερώνονται πρώτα για τις αλλαγές στα δρομολόγια.
 
 

Ελλάδα

Λινού - κορωνοϊός: Μη αποδοτικό το lockdown – Πιθανό να παραταθεί

κατάστημα κορωνοϊός

Στην εκτίμηση ότι το lockdown στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 7 Μαρτίου προέβη μέσω της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο» η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, υποστηρίζοντας ότι το τρέχον lockdown δεν αποδίδει, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στην έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών της Covid-19.

«Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι υψηλό. Γύρω στο 3,6-3,7%. Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό. Εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών οπότε η μάχη με τον κοροναϊό είναι πολύ άνιση» σημείωσε, λέγοντας ότι είναι «πολύ πιθανή» η παράταση του lockdown.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για λήψη όλων των υπάρχοντων μέτρων προτού επιβληθεί ένα lockdown, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, όπου συντελείται μεγάλη διασπορά.

«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο μέτρων χωρίς να έχουν προηγηθεί μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν μειώσει την διασπορά όπως μέτρα για τη μείωση της διασποράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Στις επιβαρυμένες περιοχές οι άνθρωποι μετακινούνται κυρίως με ΜΜΜ. Πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση και στους χώρους εργασίας. Δε νομίζω ότι εφαρμόζεται το μέγιστο της τηλεργασίας στο δημόσιο που έπρεπε να είναι 80-90%. Να αυξήσουμε την τηλεργασία» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υποστήριξε ότι «δε σηκώνει η αγορά περισσότερο κλείσιμο. Και για λόγους ψυχικής υγείας εργαζομένων και πελατών. Πριν φτάσουμε στο κλείσιμο θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα άλλα μέτρα κατά το δυνατόν και να επικεντρωθούμε στους εμβολιασμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης: Το πρώτο βράδυ στη φυλακή - Σε απομόνωση για μία εβδομάδα (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" το μισό νησί - Όλα τα μέτρα

Κρήτη: Ανοιξιάτικος ο καιρός - Δείτε το βίντεο