Ελλάδα

Παππάς σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αναστέλλουμε και δεν καταργούμε τον νόμο

παππας.jpg

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβέρνηση παίρνει πίσω τον νόμο του, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης της τροπολογίας την Πέμπτη.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες διαφέρει παρά μόνο σε δυο σημεία.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ (σύμφωνα με τον υπουργό) ζητά να αλλάξουν:

-τα άρθρα 1 και 13 του ν. 4339/15: Καταργείται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και αντικαθίσταται από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

- το άρθρο 9 του ν. 4339/15: Καταργείται το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

Με τον κ.Παππά να αναρωτιέται «Μα το ΕΣΡ θα νομοθετήσει για τους εργαζόμενους, μια ανεξάρτητη αρχή;».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε «Αν καταργήσουμε τον νόμο τότε θα προκύψει ενδεχομένως αξίωση των Υπερθεματιστών από το Δημόσιο για τα χρήματα που έδωσαν. Επιπλέον ο λόγος που μιλάμε για αναστολή και όχι για κατάργηση είναι επειδή ακόμη δεν υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΣτΕ. Ας μη χαρακτηρίσω την πρόταση Θεοδωράκη να βγει ΕΣΡ και να αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το θέμα των αδειών...».

Τέλος, ρωτήθηκε «Είστε αισιόδοξος πως τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί ΕΣΡ;» και απάντησε ο κ.Παππάς «Ρωτήστε τη Ν.Δ.. Αν η Ν.Δ. το θέλει θα συγκροτηθεί ΕΣΡ».

Ελλάδα

Παράνομη η αυριανή απεργία έως τις 10 το πρωί για εκπαιδευτικούς και μέσα μεταφοράς

Απεργία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Επομένως με στάσεις εργασίας και όχι με 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ,του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τις μετακινήσεις τους οι μαθητές.

Ετσι, τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ωστόσο η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. «Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Παιδείας: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Καλεί στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Απεργία: Τετράωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων σε όλη τη χώρα