Ελλάδα

Ο Λέανδρος Ρακιντζής στο ekriti.gr: «Έγιναν λάθη στο θέμα των δύο στρατιωτικών»

ellines-stratiotikoi-1-990x520.jpg

Την ώρα που η αγωνία για την τύχη των δύο Ελληνων προφυλακισμένων στρατιωτικών συνεχίζεται, για πρώτη φορά είδαμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συσχετίζει το θέμα τους με την έκδοση των οκτώ Τούρκων στην Άγκυρα.
Για το θέμα αυτό ο επιτιμος αρεοπαγίτης και τέως Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μίλησε αποκλειστικά στο ekriti.gr και τοποθετήθηκε δημόσια, λέγοντας πως από νομικής πλευράς δεν υπαρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

ρακιντζης.jpg

ρακιντζης.jpg, by andreas

«Δεν μπορεί να στηριχθεί από νομικής άποψης, με κανένα τρόπο αυτή η ανταλλαγή», σημειώνει χαρακτηριστικά, απαντώντας σε όλες αυτές τις φωνές που έχουν ακουστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν το προβλέπει ο νόμος. Ούτε πολιτικά μπορεί να γίνει, εκτός αν σε μια ακραία περίπτωση φτιάξουν ειδικό νόμο. Αυτό πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί, γιατί δεν μπορούν να καταργήσουν δεδικασμένο πολιτικών αποφάσεων», τονίζει ο κ. Ρακιντζής.

Ενώ σημειώνει πως ακολουθήθηκε λάθος τακτική, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να εκμεταλλευτεί τα λάθη που έγιναν και να έχει ανεβάσει το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα.

«Αν το θέμα το είχαμε «παγώσει» από την πλευρά μας και δεν είχε δοθεί τόσο μεγάλη δημοσιότητα, τότε ο Ερντογάν δε θα εκμεταλλευόταν τις κινήσεις των πολιτικών μας. Θα ακολουθείτο η συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται και το θέμα θα έληγε, χωρίς περαιτέρω προβλήματα», αναφέρει ο κ. Ρακιντζής.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια πρόσφατων δηλώσεων του, είχε διαμηνύσει ότι: «δεν είναι δίκαιο να ασχολείστε τόσο με τους δύο έλληνες στρατιώτες ενώ δεν ασχολείστε με την έκδοση των τούρκων πραξικοπηματιών», προσθέτοντας... προσχηματικά ότι δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις. 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του, τις οποίες ειχε κάνει σε Τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας είπε μεταξύ άλλων πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και πως  αυτός δεν είν μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη 

«Βέβαια, τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των τούρκων στρατιωτικών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία έπειτα διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς δεν συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα» υποστήριξε. 

«Δεν μας τους έδωσαν αφού τους το ζητήσαμε... Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτών» ειχε σημειώσει αιχμηρά για τους Ευρωπαίους ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Ελλάδα

Λαϊκή Εστία - ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τα προγράμματα

ΟΠΕΚΑ

Παρατείνεται έως τις 18 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους η δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, στις 23.59, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2021, που έληγε στις 15/06/2021, δηλαδή στα εξής προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ):

   1. πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

   2. πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων

   3. εκδρομικό πρόγραμμα

   4. πρόγραμμα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού

   5. παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

   6. πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος σε τρίτεκνες-πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις των δικαιούχων οι οποίες υποβάλλονται, μέσω των ΚΕΠ, θα μπορούν να υποβάλλονται έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των ΚΕΠ.

Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://apps.ogaservices.gr/kataskinotika/, μέχρι τις 23.59.

Πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη διεύθυνση http://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/.