Ελλάδα

Μάτι: Ομάδα ειδικών έρχεται από την Ελβετία για τους εγκαυματίες

φωτιά αττική

Στην Αθήνα φτάνει μια ομάδα ειδικών από την Ελβετία για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των εγκαυματιών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Πρόκειται για εξειδικευμένους θεραπευτές από το νοσοκομείο CHUV και το κέντρο αποκατάστασης εγκαυματιών Flavie, που θα βρίσκονται στη χώρα μας από την 18η έως 21η Ιουλίου για να εξετάσουν και να συζητήσουν με περίπου 30-35 εγκαυματίες.

Η εν λόγω επίσκεψη διοργανώθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων από το Μάτι (ΣΕΚΜΑ) Μαρίνα Καρύδα και Αλέξη Ανδρονόπουλο, που από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την φωτιά κάνουν αγώνα δρόμου για τη στήριξη των εγκαυματιών.

«Μία σημαντική βοήθεια πιστεύω θα προκύψει μέσα από μια εθελοντική παρέμβαση της Μαρίνας Καρύδα, που κατάφερε με τη βοήθεια μιας ομάδας Ελλήνων που ζουν στην Ελβετία, να έρθει μια ομάδα εξειδικευμένων φυσιοθεραπευτών από ένα νοσοκομείο και ένα κέντρο αποκατάστασης εγκαυματιών στη Λωζάννη για να εξετάσει περίπου 30-35 άτομα και θα με βάση την εμπειρία τους θα δουν πως μπορεί να γίνει γρηγορότερη αποκατάσταση και να προτείνουν και μέτρα και μέσα που θα μπορούσαμε ίσως να υιοθετήσουμε αργότερα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί όπως αποδείχτηκε η εξειδικευμένη γνώση λείπει. Και στο επίπεδο της νοσηλείας και στο επίπεδο της αποκατάστασης και στο επίπεδο των φυσιοθεραπειών. Ευελπιστούμε και με αυτή την κίνηση, τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από εθελοντές, θα βοηθήσουμε σημαντικά τους εγκαυματίες» λέει στο CNN Greece, o κ. Ανδρονόπουλος.
Πηγή: cnn.gr

Ελλάδα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο. Πέθανε ο Δήμος Βερούκας του Bazaar

Βερούκας Bazaar

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar, επικεφαλής του Ομίλου Βερούκα, Δήμος Βερούκας, σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Ήταν χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ΒSc marketing του Deree college of Athens.

Είχε πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στο franchising και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων ο εκλιπών είχε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο.