Ελλάδα

Κορωνοϊός - Σχολεία: «Κουδούνι» με self test για τα Λύκεια

λυκειο

Μόλις 0,27 %  είναι η θετικότητα για μαθητές και εκπαιδευτικούς με βάση τα  self test που έγιναν χθες ενόψει της επαναλειτουργίας των λυκείων που ξεκινά σήμερα  το πρωί.

Μάλιστα το ποσοστό θετικότητας για τους μαθητές  είναι ακόμα μικρότερο σε 0,24%   καθώς βρέθηκαν 98.965 αρνητικά τεστ και μόλις 236  θετικά.

Αντιστοίχως,  το ποσοστό  θετικότητας των εκπαιδευτικών είναι  0,34% καθώς  αρνητικά ήταν  50887 και θετικά μόλις 172.

Οι  408 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν  σήμερα στα σχολεία.  Δηλαδή έως τώρα σε σύνολο 149.852   αποτελεσμάτων  που έχουν  καταχωριστεί στην πλατφόρμα παρατηρείται χαμηλή θετικότητα (0,27%) και  408 δυνητικά  νοσούντες σε  σύνολο  255.000 μαθητών λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει χαμηλή τη θετικότητα στον  κορωνοϊό. Σε αυτά  θα πρέπει να προστεθούν και  τα  τεστ  που δηλωθούν μέχρι σήμερα το πρωί.

Self test  εύκολα και απλά 

Το υπουργείο Παιδείας  αποδίδει ιδιαίτερη σημασία  στη διενέργεια  των  self test για την ομαλή και απρόσκοπτη επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τους τάξεις. Για τον λόγο αυτό θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το γεγονός ότι αφενός καταγράφεται πολύ χαμηλό ποσοστό θετικότητας στα τεστ αυτοδιάγνωσης και αφετέρου ότι όσοι διαγνώστηκαν θετικοί θα απομονωθούν από τη σχολική κοινότητα μέχρι αν επιβεβαιωθεί ότι είναι κρούσματα με τη διενέργεια δεύτερου  τεστ δημόσια δομή και αυτό θα αποτρέψει τη διασπορά του ιού.

Αυτό με άλλα  λόγια σημαίνει, όπως  λέει το υπουργείο Παιδείας,  δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων  στα λύκεια θα γίνει με ασφάλεια παράλληλα με όλα τα  υπόλοιπα μέτρα προστασίας  δηλαδή χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων  χρήση αντισηπτικών για την υγιεινή των χεριών εξαερισμό των αιθουσών διδασκαλίας καθώς και ξεχωριστά διαλλείματα καθ΄ ομάδες μαθητών.

Self-test δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, οφείλουν να έχουν τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ συνιστάται το τεστ να γίνεται ή το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ, που σημαίνει ότι το πρώτο τεστ θα πρέπει να  έχει γίνει την Κυριακή το βράδυ ή  σήμερα το πρωί. Το αποτέλεσμα του τεστ θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Το τεστ είναι ρινικό και όχι ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό, και ο στυλεός πρέπει να μπει στη μύτη απαλά και να περιστραφεί αρκετές φορές.  Ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων (https://self-testing.gov.gr).

Ειδήσεις σημερα 

ΟΑΕΔ: Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή Δώρου Πάσχα και επιδομάτων ανεργίας

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεπέρασε τους 60.000 νεκρούς η Καλιφόρνια

Κορωνοϊός - Τουρκία: Σχεδόν 50.700 κρούσματα και 237 θάνατοι σε 24 ώρες

Κόσμος

Ινδία - κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων μέσα σε μία ημέρα

Ινδία - νοσοκομεία

Η Ινδία ανέφερε σήμερα περισσότερα από 400.000 περιστατικά νέων μολύνσεων από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ με 3.980 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια, αυξημένος από τα 412.262 νέα περιστατικά μόλυνσης.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων καταγράφεται στους 230.168 θανάτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στα σκουπίδια το 90% της παραγωγής των κηπευτικών!

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία