Ελλάδα

Κορωνοϊός - Ράπτη: Σύντομα οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 ετών

εμβολιασμος παιδια

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 15 ετών. Αυτό υποστήριξε  η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια η κ. Ράπτη αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι έχει καθυστερήσει τον εμβολιασμό ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ο ίδια υποστήριξε ότι από τις έξι Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με κινητές μονάδες και τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών.

Πρόσθεσε δε ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε δυο λόγους. Η χώρα μας είχε μόνο το εμβόλιο της Pfizer που χρειάζεται ειδικές συνθήκες για τη συντήρηση και τη μεταφορά του. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι πρέπει να προηγηθούν κάποιες άλλες ομάδες, που είναι ευάλωτες και είναι σε θέση να κινηθούν , άρα και να έρθουν σε επαφή με άλλους, σε αντίθεση με αυτούς που μένουν μόνιμα σπίτι.

«Ανεμβλολίαστοι» όσοι έχουν κάνει τη μία δόση

Σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα προνόμια των εμβολιασμένων, η υφυπουργός τόνισε ότι όσοι πολίτες έχουν κάνει μόνο τη μια δόση, σε περίπτωση που το εμβόλιο που έχουν επιλέξει απαιτεί δυο, θα εντάσσονται στην κατηγορία των ανεμβολίαστων. Κατά συνέπεια θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή την περίπτωση.

 

ειδησεις σημερα

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Αν ο κόσμος δεν εμβολιαστεί, η πανδημία θα διαιωνίζεται

Ηράκλειο: Αυτομαχαιρώθηκε η 32χρονη...

Ηράκλειο: Βρήκε τη μητέρα της νεκρή μέσα στο σπίτι

 

Ελλάδα

Μαθητές - Κορωνοϊός: Ξεκινά από αύριο η δωρεάν διάθεση self test για τον Οκτώβριο

παιδιά - self test

Από αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διάθεση των δωρεάν self-test για τον κορωνοϊό στους μαθητές για το πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση των αρμοδίων υπουργείων Υγείας και Παιδείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία 4 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 4-18 ετών.

Τα 4 self test αφορούν στην κάλυψη του διαστήματος 4-15 Οκτωβρίου.

Αυτοδιαγνωστικά τεστ δεν θα διατίθενται σε όσους μαθητές και μαθήτριες έχουν εμβολιαστεί εναντι της Covid-19 και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Τέλος, ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι το Σύστημα Διάθεσης των self test δεν θα λειτουργεί από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 17:00 μ.μ. έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 08:00 το πρωί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

Ηράκλειο - Σεισμός: Μόνο τα ΕΛΤΑ Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσουν

ESPA BANNER