Ελλάδα

Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: Ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές στο σπίτι μας (Βίντεο)

Γκικας Μαγιορκινης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού, δήλωσε:

«Η πανδημία καταγράφει 78 εκατ. διαγνώσεις, ενώ παραμένει αυξητικός ο αριθμός των ημερήσιων δοιαγνώσεων.

Στην Ελλάδα η μείωση των ενεργών κρουσμάτων συνεχίζεται. Ωστόσο, η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. Στην Αττική έχουμε 15% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε 28% λιγότερες διαγνώσεις. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται έως και τρεις φορές μεγαλύτερο ιικό φορτίο σε σχέση με την Αθήνα. Στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη παραμένει υψηλά το ιικό φορτίο, ενώ στις άλλες περιοχές εμφανίζει μείωση.

Ο κλειστός χώρος, με τραγούδια και χωρίς μάσκα, είναι εστία υπερμετάδοση. Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε, καλό θα ήταν να είναι με τους ίδιους και να αποφύγουμε τους ηλικιωμένους. Τι πρέπει να κάνουμε: 

-Να φοράμε μάσκα
-Να μην αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε
-Να αερίζεται ο χώρος
-Να αποφύγουμε ηλικιωμένους
-Αν έχετε συμπτώματα να μην επισκεφθείτε κανέναν και να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας

Όσον αφορά στο μεταλλαγμένο στέλεχος στη Βρετανία, δείχνει να έχει ελαφρώς μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Ακόμα και αν επαληθευτεί η ελαφρώς μεγαλύτερη μολυσματικότητα, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα των Χριστουγέννων - Τέλος τα ...κάλαντα (Βίντεο)

Ηράκλειο: "Click away" και για το κρέας των Χριστουγέννων

Κορωνοϊός: Ανοιχτά πλέον για click away τα καταστήματα τις Κυριακές

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι ασθενείς στις Εντατικές

Κορωνοϊός Εντατική ΜΕΘ

Αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης παρατηρείται σήμερα Πέμπτη σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο οπότε και νοσηλεύονταν συνολικά 10 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Σήμερα, το σκηνικό αυτό έχει αλλάξει καθώς σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα, σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις ΜΕΘ του νησιού εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα σήμερα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 77 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 63 σε κλινικές κόβιντ.

Το μεγαλύτερο βάρος "σηκώνει" το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου συνολικά νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 24 στην κλινική κόβιντ και οι υπόλοιποι 6 στη ΜΕΘ και όλοι είναι διασωληνωμένοι.

Ακολουθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο οποίο, σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή,  παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, την Παρασκευή 19 Φεβαρουαρίου νοσηλεύονταν συνολικά 10 ασθενείς ενώ σήμερα, νοσηλεύονται 22 (!) εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ κόβιντ (τρεις από αυτούς διασωληνωμένοι) και οι υπόλοιποι 16 στην κλινική. "Έχουμε μεγάλη αύξηση στους ασθενείς με κορωνοϊό, ο αριθμός τα λέει όλα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί" σχολίασε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι αυτό του Ρεθύμνου όπου συνολικά σήμερα, νοσηλεύονται 15 ασθενείς εκ των οποίων οι 14 ασε κλινική κόβιντ και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύονται 6 ασθενείς, όλοι σε κλινική κόβιντ.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 3 ασθενείς εκ των οποίων οι δύο στην κλινική και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ενώ στο νοσοκομείο της Σητείας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική κόβιντ.

Τέλος, στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Γ.Π.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: '"Εσπασε" την καραντίνα και θα το πληρώσει ακριβά

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του

Βενιζέλειο: "Λάβρος" ο Πασπάτης εναντίον των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!