Ελλάδα

Ιερόσυλοι είχαν ρημάξει τις καμπάνες ναών

katagrafi13_0.jpg

Δεν είχαν τον... θεό τους οι δυο «κυνηγοί» μετάλλων που είχαν ρημάξει επί ένα μήνα τις απομακρυσμένες εκκλησίες στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, έχοντας αδυναμία στις καμπάνες τις οποίες κατέβαζαν από τα κωδωνοστάσια και τις κομμάτιαζαν για να πουλήσουν τα τεμάχια σε μάντρες ανακύκλωσης.

Στο διάστημα από τις 8 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου, οι δυο Έλληνες ηλικίας 27 και 28 χρόνων είχαν «χτυπήσει» διαδοχικά οκτώ ναούς από τους οποίους είχαν κλέψει τις καμπάνες, ενώ είχαν διαρρήξει και ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας από το οποίο είχαν κλέψει όσα χρήματα βρήκαν στην ταμειακή μηχανή.

Όμως, τελικά, σήμανε και γι' αυτούς η «καμπάνα», καθώς οι συνολικά εννέα κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Λευκιμμαίων που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα σε έναν αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 27χρονος σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας. Εκεί, βρήκαν 26 μεταλλικά μέρη από καμπάνες που οι δράστες επιχείρησαν να κρύψουν μόλις είδαν τους ένστολους να φτάνουν, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι δύο ιερόσυλοι συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την διάπραξη κλοπών και διακεκριμένες κλοπές αντικειμένων ιστορικής σημασίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις κλοπών στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.

Ελλάδα

Πάνω από 175 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τριήμερο

Πρόσφυγες

Νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 3ημερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από 07.00 της Παρασκευής έως 07.00 σήμερα Δευτέρα υπήρξε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στη Χίο όπου εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Επίσης καταγράφησαν 5 περιστατικά αποβιβάσεων σε ακτές νησιών.

Ειδικότερα 2 περιστατικά στη Λέσβο με 81 πρόσφυγες-μετανάστες και δυο διακινητές, ένα στο Αγαθονήσι με 43 πρόσφυγες-μετανάστες και ένα στη Σύμη με 21 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Σημειώνεται πως το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο με τους ανέμους να φτάνουν ως 8 μποφορ δεν υπήρξε καμία άφιξη προσφύγων-μεταναστών.