Ελλάδα

Ιερόσυλοι είχαν ρημάξει τις καμπάνες ναών

katagrafi13_0.jpg

Δεν είχαν τον... θεό τους οι δυο «κυνηγοί» μετάλλων που είχαν ρημάξει επί ένα μήνα τις απομακρυσμένες εκκλησίες στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, έχοντας αδυναμία στις καμπάνες τις οποίες κατέβαζαν από τα κωδωνοστάσια και τις κομμάτιαζαν για να πουλήσουν τα τεμάχια σε μάντρες ανακύκλωσης.

Στο διάστημα από τις 8 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου, οι δυο Έλληνες ηλικίας 27 και 28 χρόνων είχαν «χτυπήσει» διαδοχικά οκτώ ναούς από τους οποίους είχαν κλέψει τις καμπάνες, ενώ είχαν διαρρήξει και ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας από το οποίο είχαν κλέψει όσα χρήματα βρήκαν στην ταμειακή μηχανή.

Όμως, τελικά, σήμανε και γι' αυτούς η «καμπάνα», καθώς οι συνολικά εννέα κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Λευκιμμαίων που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα σε έναν αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 27χρονος σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας. Εκεί, βρήκαν 26 μεταλλικά μέρη από καμπάνες που οι δράστες επιχείρησαν να κρύψουν μόλις είδαν τους ένστολους να φτάνουν, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι δύο ιερόσυλοι συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την διάπραξη κλοπών και διακεκριμένες κλοπές αντικειμένων ιστορικής σημασίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις κλοπών στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.

Ελλάδα

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Με NAVTEX δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Ελλάδα ,Τουρκία

Συνεχίζοντας την προκλητική πολιτικής της στο Αιγαίο η Τουρκία εξέδωσε σήμερα NAVTEX, για τις 29 Σεπτεμβρίου, δεσμεύοντας περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Εντός της NAVTEX, εμπίπτει και περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις Ερντογάν ΕΔΩ