Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Οδύνη για τους 6 νεκρούς – Να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές από τη θεομηνία

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Την οδύνη του για τον άδικο χαμό έξι ανθρώπων στη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος αγνοούμενος στη θάλασσα για τον οποίο το λιμενικό σώμα διεξάγει έρευνες. Όπως τόνισε, είναι παρούσες στο σημείο όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας της χώρας, είναι παρών ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεοδνίας Α. Τζιτζικώστας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να διαμορφώσουμε – τόνισε – μία συνολική εικόνα των συνεπειών της καταστροφής.

«Να εκφράσω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό 6 ανθρώπων που ήταν επισκέπτες στην περιοχή. Μεταξύ αυτών χάθηκαν δύο παιδιά. Είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να συμπαρασταθούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της κρίσης». Έκανε λόγο για πρωτοφανή παρουσία των υπηρεσιών της χώρας στο σημείο της τραγωδίας. «150 άτομα και 55 οχήματα ήταν διατεταγμένα τις τελευταίες ώρες καθώς και 40 μηχανήματα της περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι. Η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες πολύ σημαντική».
Τόνισε ακόμη πως δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά μόνο πτώσεις δέντρων.
Θα αποκατασταθούν οι ζημιές
Στόχος, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές με βάση τους ισχύοντες νόμους. «Γίνεται καταγραφή των ζημιών στις υποδομές. Έρχονται συνεργεία και για τις ζημιές και στις ιδιωτικές περιουσίες, στις επιχειρήσεις και στα σπίτια. Να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές από τη θεομηνία».
 

Ελλάδα

Πάσχα: Οβελίας μόνο με την οικογένεια φέτος

σούβλισμα αρνιού - Πάσχα

Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με το ψήσιμο του οβελία, ωστόσο, τα πράγματα φέτος είναι τελείως διαφορετικά.

Παραδοσιακό οβελία θα μπορούν να ψήσουν μόνο όσοι έχουν αυλή με τη σχετική εγκατάσταση ή μπαλκόνι και πάλι όμως με μπάρμπεκιου, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ενοχλούν τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Ξεκάθαρο είναι, επίσης, ότι επισκέψεις συγγενών, φίλων και γειτόνων απαγορεύονται, με την ΕΛ.ΑΣ. να σηκώνει και πάλι το βάρος των ελέγχων στους δρόμους.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι επιχειρήσουν να ψήσουν σε υπαίθριο χώρο ή ακόμη και στο πεζοδρόμιο του σπιτιού τους, τότε τους περιμένει το «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο, για αρχή.

Τέλος, οι ίδιες αστυνομικές πηγές ξεκαθαρίζουν  ότι «σκοπός μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμο στους πολίτες, αλλά να διασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν τα μέτρα για τη δημόσια υγεία. Κι αυτό είναι για το καλό όλων μας...»