Ελλάδα

Γαργαλιάνος: Έρχεται δύσκολος χειμώνας - Οι πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη

Γαργαλιάνος

Για το εμβόλιο του κορωνοϊού αλλά και τη χρήση μάσκας μίλησε ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στο θέμα του «εθνικισμού των εμβολίων». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία».

Στάθηκε επίσης στα θέματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου, τονίζοντας πως σημαντικό είναι το ζήτημα της διαθεσιμότητάς του. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, «το εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο και να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός του πληθυσμού μέχρι τις αρχές του 2021» είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που θα υπάρχουν τον χειμώνα – κυρίως λόγω της αύξησης του συγχρωτισμού, αλλά και λόγω των άλλων ιώσεων που θα υπάρχουν.

Συνέστησε δε στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην συμπέσουν στον οργανισμό τους η γρίπη και ο κορωνοϊός και για να μπορούν οι γιατροί να κάνουν τη σωστή διάγνωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Ειδικά για τους εφήβους, σημασία έχει η σωστή ενημέρωση και τα μηνύματα που θα τους μεταδώσουμε, είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Τέλος αναφέρθηκε στο ποιοι μαθητές θα μπορούν να πάρουν απαλλαγή από τη χρήση μάσκας. Δεν θα αρκεί μια απλή γνωμάτευση παιδιάτρου αλλά θα απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωση.

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Εύβοια: 38χρονη έχασε τη μάχη με τον ιό

Κρούσματα κορωνοϊού

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό, με την τοπική κοινωνία της Εύβοια και πιο συγκεκριμένα της Χαλκίδας να θρηνεί το θάνατο μιας 38χρονης γυναίκας. 

Η νεαρή γυναίκα, που κατέληξε μετά από 58 ολόκληρες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, βύθισε στο πένθος οικογένεια, φίλους και όλη την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Η 38χρονη, σύμφωνα με το τοπικό μέσο evima.gr, ήταν αρραβωνιασμένη και ετοιμαζόταν να παντρευτεί, μετά το τέλος της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα 

Βρετανία: Άνοιξαν οι παμπ και άρχισε το ξύλο – Άγριος καυγάς on camera

Κορωνοϊός - Ανάληψη Λασιθίου: Rapid test από τον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Μεγάλη προσέλευση πολιτών για τα rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας (φώτο)