Ελλάδα

Ελληνική Επανάσταση 1821: Σε κυκλοφορία το νέο αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ

Αναμνηστικό κέρμα

Τίθεται σε κυκλοφορία από το υπουργείο Οικονομικών νέο αναμνηστικό μεταλλικό κέρμα των 2 ευρώ, με θέμα, «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Το κέρμα αυτό κόπτεται-τυπώνεται εφάπαξ σε ποσότητα 1,5 εκατ. τεμαχίων, με την παράσταση της εθνικής όψης διαφορετική από τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής. Η παράσταση επί της κοινής όψης και της στεφάνης του κέρματος είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2021.

Τα κύρια γνωρίσματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κέρματος είναι αυτά των κυκλοφορούντων κερμάτων των 2 ευρώ, όπως έχουν καθορισθεί στις διατάξεις του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τα ειδικά όμως χαρακτηριστικά της παράστασης είναι τα ακόλουθα:

Περιμετρικά στο δακτύλιο του κέρματος τίθενται τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα) απεικονίζεται στο κέντρο η ελληνική σημαία περιβαλλόμενη από κλάδους δάφνης. Περιμετρικά αναγράφονται οι λέξεις «1821-2021 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
Εντός του πυρήνα, κάτω, ανάμεσα στις δάφνες, αποτυπώνονται το ανθέμιο (σήμα του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών) καθώς και η υπογραφή του καλλιτέχνη (Γιώργος Σταματόπουλος).
Η ονομαστική αξία του νομίσματος αναγράφεται μόνο στην κοινή όψη.
Οι ποσότητες του επετειακού κέρματος των 2 ευρώ θα παραδοθούν από το Ελληνικό Δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η δαπάνη που θα προκληθεί από το νέο νόμισμα αναμένεται να ανέλθει περίπου στο ποσό των 601.000 ευρώ ενώ δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των υφιστάμενων κερμάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Συνελήφθη μισή ώρα μετά την κλοπή του αυτοκινήτου

Ηράκλειο - lockdown: Καταστήματα "ανοιχτά" και αγορές στη "ζούλα"

Κρήτη: Ομολόγησε την επίθεση στην γυναίκα - Το βίντεο που τον "έκαψε"

Ελλάδα

Θρίλερ με πτώμα έξω από νοσοκομείο - βίντεο

αστυνομία

Το πτώμα ενός 31χρονου άνδρα βρέθηκε έξω από νοσοκομείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Alpha, πρόκειται για ένα άτομο κινεζικής καταγωγής, για τον οποίο πριν από λίγο καιρό, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε βγάλει Silver Alert.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χθες το βράδυ το άψυχο σώμα του νεαρού αλλοδαπού εντοπίστηκε έξω από ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου κάποια άτομα τον άφησαν.

Την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, ενώ φέρεται πως ο νεαρός αναγνωρίστηκε από τατουάζ που φέρει στο σώμα του.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη